eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: In ce perioade sunt barbatii mai tentati sa insele


Barbatii inseala

Din punct de vedere istoric pentru barbati poligamia nu este nicidecum un deziderat uitat deoarece, in ciuda interdictiilor religioase sau de ordin moral, a iubi doua sau mai multe femei in acelasi timp ramane unul dintre visurile de aur a multor barbati. Cu sau fara cununie legala, sa iti petreci timpul in patul mai multor femei si chiar sa ajuti la intretinerea acestora poate fi vazut ca un stil de viata poligamic, dar nu neaparat cu acte in regula.

Iar adevarul gol-golut este ca, daca situatia financiara le-ar permite asa ceva, atunci destul de multi membri ai sexului tare ar practica cu cea mai mare dezinvoltura asa ceva si, spre marea noastra mirare, chiar femeile pe care si le-ar alege drept partenere nu ar avea prea mult de comentat din acest punct de vedere.

Avand in vedere cele aratate mai sus, se poate intelege de acum de ce unii barbati nici macat nu se simt prea vinovati atunci cand tradarea lor este descoperita deoarece pentru dansii a calca si pe alte usi nu este decat exprimarea fireasca a unui drept al lor de masculi si persoane capabile sa satisfaca si sa intretina mai mult decat o singura femeie/familie. Nu intamplator societatile unde poligamia este recunoscuta prin lege nu sunt condamnate de mai nimeni in tot spatiul lumii crestine deoarece si aici barbatii inteleg foarte bine despre ce este vorba si accepta in mod tacit asemenea obiceiuri de viata ca ceva destul de firesc. Nu nevoia de procreere sau dragostea dezinteresata motiveaza acesti barbati sa isi aleaga mai multe partenere in acelasi timp ci, foarte simplu, este vorba despre nimic altceva decat nevoia de a-si satisface un libidou sexual crescut, astfel putand sa beneficiezi din plin de sex fierbinte fara a mai fi expus santajului sexual din partea unei singure femei.

Pentru barbatii care traiesc intr-o societate unde poligamia sau tradarea in dragoste sunt condamnate cu tarie este mai dificil sa accepte sa isi insele partenera, mai ales daca tin la ea foarte mult. Odata insa ce reusesc sa identifice suficiente motive "solide", numai bune de folosit ca scuze in fata propriei constiinte, barbatii vor insela fara nici o rusine, mai greu fiind doar prima oara, pentru ca dupa aceea totul poate decurge intr-un mod aproape mecanic si chiar firesc. Nu frica de acuzele partenerei lor stabile sau rusinea de gura lumii pot opri un barbat de la a insela ci chiar propriile ganduri si valori morale. Daca deci un barbat reuseste sa gaseasca scuze suficient de valabile in fata propriei analize sufletesti atunci nimic nu il va mai opri sa insele si sa isi satisfaca chiar si in mod repetat poftele sexuale. Daca insa setul sau de valori morale va cantari mai greu atunci barbatul va alege sa nu isi insele partenera chiar daca se simte tentat sa o faca din diferite motive.

Perioadele din viata unui barbat casatorit sau aflat intr-un parteneriat amoros de lunga durata cand el se simte mai tentat sa insele sunt cam patru la numar si incep cam cu al doilea an de viata conjugala, adica atunci cand aproape toate cuplurile trec printr-un moment mai delicat, intensitatea sentimentelor romantice scazand cu putin in aceasta perioada. Este momentul cand emotiile de inceput si bucuria de a te descoperi alaturi de femeia visurilor tale nu mai sunt la fel de puternice si barbatul incepe sa se gandeasca serios la ceva mai provocator sau care sa aduca putina schimbare in felul in care se simte, adica se gandeste la o relatie fierbinte cu o alta femeie. La cuplurile casatorite, aceeasi perioada, adica cam dupa un an de la casatorie, poate coincide si cu nasterea primului copil lucru care are un impact deosebit asupra ambilor parinti, barbatul putand insa sa se simta usor tradat si abandonat din punct de vedere afectiv si cautand aproape instinctiv dragostea la o alta femeie ceva mai disponibila.

Urmatorul hop survine cam la 7 ani de la casatorie sau de la inceperea convietuirii in comun cand, la fel ca si in cazul anterior, poate aparea o noua provocare similara pentru barbati, adica ei se simt foarte caldut si comod acum cand si-au pus, cum se zice, toti sacii in caruta, dar si putin frustrati deoarece au mare nevoie de experiente noi si senzatii tari pentru a isi confirma tineretea si capacitatea de seductie. Desi se crede ca doar inainte de andropauza barbatii s-ar simti mai nesiguri din punct de vedere sexual, al puterii lor de seductie, acest lucru este valabil si pentru alte perioade din viata lor, adica atunci cand monotonia/rutina si munca in exces le pot cobori respectul de sine. Prin cucerirea unei alte femei decat partenera lor de relatie, de preferat cat mai frumoasa si dorita si de altii, ei isi confirma ca sunt inca "valabili" fapt care il energizeaza pozitiv si le da aripi pentru anii lungi care le stau dinainte.

Multi barbati lucreaza impreuna cu partenerele lor de viata in acelasi loc/companie si acest lucru are si parti bune, dar exista si riscuri suficiente intr-o asemenea situatie. Barbatul, vazandu-si iubita aproape zilnic si intr-o alta ipostaza decat cea casnica, o va respecta cu siguranta mai mult si va descoperi si alte aspecte ale personalitatii ei, dar in egala masura va fi tentat sa ajunga sa o considere exact ca o egala a sa din toate punctele de vedere, adica un fel de sora sau un prieten vechi si suficient de intelegator incat sa ii ierte orice greseala. De aici si pana la a-ti permite mai mult, adica o relatie sexuala noua si incitanta, nu mai e decat un singur pas, iar barbatii vor face acest pas nemaifiindu-le deloc teama ca pot rani sau insela un camarad atat de intelegator cum pare sa fie sotia/partenera lor. Sigur ca barbatului in cauza nici prin cap nu ii trece sa isi paraseasca sotia, el permitandu-si doar ceva mai mult decat ar fi cazul din cauza unor calcule complet gresite, dar foarte pline de sens in viziunea lor subiectiva.

Ca o concluzie, se poate intelege la final faptul ca barbatii sunt tentati sa isi insele partenera stabila exact atunci cand lucrurile in viata lor stau mai bine, adica atunci cand viata de cuplu este armonioasa si echilibrata atat din punct de vedere afectiv cat si financiar. Nu e ceva de mirare data fiind lipsa de maturitate a multor barbati, care se intreaba mereu cum de au atat de mult noroc in viata cand ei nu fac mare lucru ca sa merite atata fericire si stabilitate. In realitate insa, aceiasi barbati muncesc totusi foarte serios si devotat ani la randul si nu fac altceva decat sa culeaga roadele propriilor eforturi alaturi de partenera lor, care le-a fost mereu alaturi. Partea proasta este atunci cand subconstientul barbatului decide brusc ca e timpul sa ia niste masuri urgente pentru a condimenta fericirea casnica si cu putina suferinta si, nici una nici doua, se decide sa isi insele sotia lovindu-se singur exact unde il doare mai tare, adica in tot ceea ce iubeste si respecta mai mult.

Astfel se pare ca se regleaza automat si raporturile cuplului cu societatea, nimeni nemaiputand sa ii acuze pe viitor ca ar fi trait prea bine sau ca nu ar fi suferit deloc in toata viata lor. Tipul acesta de masochism conjugal este ca o molima care face ravagii in intreaga lume crestina si, din pacate, nu doar barbatii il practica, dar si femeile fericite au o inclinatie bolnavicioasa catre asa ceva. Pai atunci, mai bine e sa ne batem in cuie pe o cruce chiar din noaptea nuntii ca sa nu mai pierdem vremea de pomana si cu copiii si cu o cariera profesionala implinita sau prea multa fericire casnica. Adevarul trebuie spus tare si clar, e bine sa fii si fericit si impacat cu aceasta stare de lucruri pentru ca nimeni, nici macar Domnul nu poate deocamdata sa rezolve toate problemele acestei lumi si sa aduca mult-dorita pace universala, cel putin nu deocamdata. La ce bun deci sa te pedepsesti astfel cand e mai usor sa te bucuri de viata si sa primesti cu multumire tot ceea ce are aceasta sa iti ofere, minus tentatiile sexuale sau tradarile in dragoste.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu