eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Femeile prefera de obicei pisicile si nu cateii

Punctul lui de vedere :: Femeile prefera de obicei pisicile si nu cateiiEste des vehiculata zicala "cainele, cel mai bun prieten al omului", dar realitatea ne demonstreaza cu totul altceva atunci cand vine vorba de preferintele femeilor in acest sens, ele alegand cu predilectie pisicile ca animale de companie si nu cateii.

In special femeile care nu sunt implicate intr-o relatie romantica dezvolta un adevarat cult al pisicilor, ele putand lua in grija mai mult decat o singura pisica in acelasi timp si devotandu-se cu tot sufletul acestei indeletniciri nobile si aparent foarte placute.

Ceea ce nu se spune insa decat foarte rar e faptul ca nu femeia cu de la sine putere alege animalul de companie, ci chiar pisica este cea care se decide pentru un stapan sau altul, iar in cele mai multe cazuri acest stapan va fi o femeie si nu un barbat.

In cazul cateilor, nu animalul de companie ci chiar omul va trebui sa faca o alegere inspirata, iar aici se petrec si cele mai multe intamplari nefericite, cauzate de ignoranta si decizii pripite, astfel incat de obicei barbatii sfarsesc prin a avea caini ca animale de companie, pe cand femeile, mai prudente, se multumesc cu o pisica, adica un companion care te prefera el pe tine, dar e si mai usor de intretinut.

O pisica poate petrece aproape intreaga sa existenta la fel de fericita intr-un simplu apartament ca si la curte cu singura conditie ca sa i se ofere atentia si ingrijirea constanta de care are nevoie. Un catel insa necesita mult mai multa atentie, investitii mai mari precum si spatiu suficient pentru a se dezvolta armonios.

Iata cum, aproape natural, lucrurile s-au aranjat de la sine, astfel incat de multe ori persoanele care traiesc singure impart fara sa stie aceasta responsabilitate comuna, femeile avand grija in special de pisici, iar barbatii de catei. Bineinteles ca exista si barbati care prefera pisicile si exista si femei indragostite de catei, dar statistic numarul acestora este mult mai mic in intreaga lume decat al celor din prima categorie.

Se mai aude des faptul ca animalele de companie ar fi un substitut al partenerului de relatie uman si ca de aceea persoanele singure par foarte atasate de animalele lor de companie, dar adevarul este ca si la cuplurile casatorite se observa acelasi nivel de atasament fata de pisica sau catel ca si in celelalte cazuri si atunci o asemenea afirmatie rautacioasa nu este deloc fundamentata pe dovezi concrete, de nezdruncinat.

Este insa de observat, la posesoarele de pisici, faptul ca pare sa existe un transfer de energie pozitiva dinspre animalul de companie inspre stapana sa, aceasta beneficiind astfel si de un plus de vioiciune, agilitate si alte trasaturi specifice pisicilor.

Stapana insa nu va reusi decat cu mare greutate sa altereze in vreun fel gradul de independenta al pisicii ceea ce ne poate face sa credem ca in realitate pisicile ar putea fi mai
abile decat par la prima vedere in a-si cizela stapanii, adica intr-un fel ele joaca la urma urmei rolul capului de familie, a persoanei responsabile deci de gradul de fericire al partenerei de cuplu. Si cateii se comporta similar, dar ei, fiind mai posesivi de felul lor, vor sfarsi prin a fi respinsi la fel ca si un barbat prea insistent pe cand in cazul pisicilor refuzul stapanei apare foarte rar sau este chiar inexistent.

Nu e la final prea greu de inteles de ce femeile, in special cele singure, prefera pisicile si nu cateii, iar noi, barbatii, am putea invata cate ceva de la aceste animale tacute si inteligente, respectiv modalitatea optima de a trata o femeie si cum sa ii obtinem neconditionat dragostea prin dovezi simple de afectiune, prin respectarea unui anume grad de independenta al ei si prin transferuri pozitive de energie care sa o incarce constant cu pofta de viata si cu ceva mai multa vioiciune.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu