eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Femeile fac mai greu fata suferintei fizice


Suferinta fizica Desi pana de curand se credea contrariul recent s-a descoperit ca femeile fac mai greu fata durerilor fizice decat barbatii, ele plangandu-se mai mult si facand mare caz chiar si dintr-o simplu accident precum o zgarietura sau ruperea unei unghii.

Mai mult, s-a descoperit si faptul ca femeile accepta durerea ca parte din existenta lor mult mai greu decat barbatii ele nefiind capabile sa suporte pe perioade mai lungi crizele repetate de durere provocate de diferite afectiuni cronice precum cele ale stomacului, ale danturii si asa mai departe.

Cauza principala pentru care femeile nu suporta suferinta fizica este, culmea, una de natura emotionala ele avand tendinta sa exagereze de fiecare data cand se resimt in urma unei afectiuni oarecare si sa isi dubleze astfel chinurile nu doar oin plan fizic, dar si psihic. Barbatii erau considerati niste plangaciosi pentru ca ei intr-adevar reactioneaza negativ in cazul durerilor fizice intense, dar uita repede aceste episoade daca durerile inceteaza gratie asistentei medicale sau de la sine.

Stirea proasta pentru femei este ca, de-a lungul existentei lor, acestea vor avea de suferit mai mult decat barbatii crize repetate de durere care pot sa apara pe mai toate zonele organismului si cu o frecventa mai mare decat in cazul barbatilor. Ceea ce se recomanda este ca, in asemenea situatii, sa se pastreze pe cat posibil o mentalitate pozitiva care sa nu agraveze starea generala si asa afectata de suferintele reale in plan fizic.

Este insa la fel de adevarat si faptul ca femeile, fiind mai atente la semnalele transmise de propriul organism, au dezvoltat o buna modalitate de preintampinare a agravarii bolii prin simularea unor dureri mai mari decat in realitate autosugestionandu-se astfel incat sa se prezinte din timp la medic sau sa ia masurile care se cuvin pentru a nu ajunge intr-un stadiu prea avansat in care putine lucruri se mai pot face. Barbatii tind sa ignore durerile trecatoare si astfel prezinta un risc mai mare de cronicizare a bolii.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu