eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Despre graviditate


Graviditate Printre semnele care indica faptul ca o femeie a ramas insarcinata exista unele de-a dreptul simptomatice care, daca sunt resimtite in mod repetat, indica fara gres o stare de graviditate certa si merita retinute pentru a sti dinainte despre ce e vorba, a nu te alarma inutil si, mai mult decat orice, pentru a te prezenta cat mai repede la medicul de familie impreuna cu care sa hotarasti ce ar trebui facut pe viitor.

Greturile matinale sunt prezente in primele luni de sarcina la mai mult de 70% dintre femeile insarcinate, incepand chiar din prima saptamana. Pot sau nu sa fie insotite de varsaturi si se datoreaza, se pare, nivelului scazut de zahar din sange dimineata, dupa trezire, organismul prezentand aceasta caracteristica.

Durerile de cap si cefaleea pot fi in cazul femeilor gravide de-a dreptul insuportabile din cauza schimbarilor majore de natura hormonala care apar in asemenea conditii. Combinate cu insomnia, stresul crescut, dezhidratarea si nivelul scazut de zahar din sange aceste simptome se manifesta intr-un mod mai grav decat in alte conditii.

Presiunea arteriala scazuta poate duce la stari de ameteala si chiar lesin de aceea e nevoie sa existe o buna oxigenare a creierului in aceasta perioada.

Tot din cauza schimbarilor de natura hormonala apar si schimbari bruste de comportament, irascibilitate si disconfort aceasta pana ce femeia se obisnuieste cu noua sa stare si invata sa se se adapteze la noile cerinte ale organismului sau.

Oboseala combinata cu unele din starile amintite anterior apare ceva mai tarziu odata cu cresterea in greutate si instalarea schimbarilor la nivel hormonal.

Apetitul alimentar exacerbat este un simptom deja binecunoscut pentru femeile gravide ele dorindu-si de multe ori sa consume alimente pe care in mod obisnuit nici nu ar indrazni sa puna gura. In special mancarurile sarate, picante sau dulciurile sunt primele pe lista alimentelor dorite de o femeie gravida.

Starile de balonare apar si acestea mai tarziu odata cu cresterea in greutate si marirea portiilor de mancare consumate zilnic. Inutil de amintit ca vort trebui cumparate haine pe masura, cele vechi trebuind sa mai astepte multa vreme in garderoba pana ce vor putea fi purtate din nou.

Durerile se spate si arsurile de stomac vin si acestea sa chinuie gravida in lunile imediat urmatoare putand uneori sa provoace serioase probleme. La fel este si in cazul crampelor foarte asemanatoare cu cele resimtite la ciclul menstrual.

Daca femeia este activa din punct de vedere sexual si ciclul menstrual intarzie sa apara sau nu mai apare deloc e mai intotdeauna un semn clar ca femeia e insarcinata. Prezentarea la medicul specialist va lamuri repede aceasta problema.

Desi nu toate simptomele amintite mai sus vor marca graviditatea totusi ele sunt specifice perioadei de inceput si daca ati fost activa sexual si sesizati asemenea stari la dumneavoastra atunci aproape sigur va fi vorba de o sarcina si e bine sa se ia masuri din timp indiferent de decizia dumneavoastra finala.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu