eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Barbatii, mai transparenti decat femeile


Barbati Pentru o femeie lipsita de experienta de viata trupul unui barbat si semnalele pe care le trimite acesta poate reprezenta un adevarat mister si o vesnica sursa de confuzie intrucat barbatii de felul lor sunt inconstanti si foarte rar vor fi prezenti trup si minte in acelasi loc. De aceea, la prima vedere, limbajul trupului la barbati pare mai degraba saracacios si inert. Sigur, situatia sta putin diferit in cazul tinerilor si a adolescentilor insa si acestia vor adopta cu timpul acelasi comportament uneori dificil de intuit pentru o femeie.

O analiza mai atenta va arata mai intotdeauna adevarul care se ascunde sub masca impasibilitatii barbatului acesta ascunzand in sine un fel de copil mereu pus pe sotii si care se va revela cu usurinta daca primeste stimulii potriviti din exterior. In relatia cu o femeie barbatii asculta cu predilectie de inima mai mult decat de minte si iata de ce au si obiceiul de a intra in necazuri atunci cand dorintele lor ascunse nu isi gasesc raspunsul dorit. Femeile spun ca barbatii sunt usor de manipulat si cam au dreptate, dar daca nu reusesc sa isi joace rolul cu maiestrie ele vor obtine uneori nu supunerea acestora ci incapatanare si chiar o doza oarecare de nesimtire.

Se poate deci afirma ca o femeie abila in a juca barbatii pe degete va fi in egala masura si o buna mamica pentrtu copiii ei data fiind natura interioara a barbatului, aceea a unui copil care invata sa se ascunda in spatele mastilor care simuleaza duritatea si masculinitatea viguroasa. Se crede de obicei ca astfel de femei sunt usuratice si necredincioase, dar adevarul e ca ele isi deschid atentia totala catre ceilalti si de aici usurinta in comunicare si abilitatea de a manipula alte persoane dobandita printr-o experienta bogata de viata si multe contacte umane.

Poate parea paradoxal, dar cea mai usoara cale de a intelege limbajului trupului la un barbat este posibila nu prin observarea gesturilor acestuia ci prin incercarea de a intelege cum gandeste acesta, adica cam care este tiparul sau mental si plecand de aici cam la ce stimuli va raspunde favorabil si in ce situatii nu se va comporta deloc bine. Odata inteles acest aspect este apoi usor sa ii transmiti un semnal la care stii ca va raspunde pozitiv, iar acceptul sau va fi exprimat inclusiv prin limbajul trupului. Ajunsi aici barbatul va reactiona printr-o serie de gesturi, mimici si acte conversationale nu doar usor de intuit, dar si asteptate de catre femeia care a stiut cum sa declanseze acest lant comportamental.

Ceea ce urmeaza, odata castigata increderea barbatului, este exact ceea ce acesta va transmite prin semnale evidente ale corpului la care se poate raspunde respectand principiul simetriei sau care pot fi iarasi conduse catre o alta zona dorita de femeia in cauza. Mai simplu spus, dupa ce reusesti sa intuiesti un barbat ca tipar mental vei putea avea incredere completa in limbajul trupului deoarece el nu se va mai ascunde sub o masca defensiva creata si folosita in relatia cu alte persoane.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu