eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Cum sa reiei o relatie trecuta?


Relatie trecutaDupa o despartire regretabila si furtunoasa iti promiti ca niciodata nu te vei mai implica in relatii de amor cu mici sanse de reusita, dar odata cu trecerea timpului orgoliul tau ranit se vindeca si iti doresti sa te impaci cu fostul iubit sau fosta iubita insa nu gasesti o cale potrivita prin care sa poti relua o relatie care, una peste alta, s-a dovedit a fi mai degraba pasionala decat anosta si lipsita de gust precum e viata ta din prezent.

Atunci cand doresti sa reiei o astfel de relatie primul lucru pe care nu trebuie sa il faci sub nici o forma este sa exerciti presiuni asupra ex-ului sau, mai rau, sa cersesti impacarea cu orice pret. Apropierea trebuie sa se faca treptat lasand loc discutiilor, testand reactiile celuilalt si incercand sa descoperi daca mai exista ceva pasiune intre tine si fostul partener de relatie sau daca nu cumva lucrurile chiar s-au racit pana la nivelul "prieteniei" fara obligatii.

Daca va exista disponibilitate afectiva si timp suficient din partea amandurora atunci merita investit in serviciile de telefonie mobila sau fixa si tinuta initial legatura prin telefon pana la momentul in care unul dintre cei doi va ceda in urma discutiilor sincere si aluzive propunand fie o intalnire mai de lunga durata pentru a se discuta serios conditiile reluarii legaturii pasionale, fie pur si simplu lasandu-se purtat de val si incercand marea cu degetul.

Pentru ca a trecut ceva vreme si pentru ca nici unul dintre cei doi fosti iubiti nu doreste sa repete greselile trecutului trebuie initiat un inceput proaspat mai intai prin schimbari radicale de vestimentatie si locuri de intalnire, apoi prin abordari diferite a relatiei si punerea in lumina a unor noi trasaturi de personalitate ale fiecaruia dintre cei doi care sa aduca putina culoare intr-o relatie oarecum umbrita de despartirea din trecut.

Unii indragostiti ceva mai "inventivi" mai incearca si varianta apropierii de obiectul unei dragoste mai vechi facandu-l pe acesta gelos sau incercand sa il impresioneze prin nivelul de trai exceptional, ori masina noua, ori alte schimbari in bine care par sa spuna ca despartirea nu a durut atat de tare si ca nu te temi sa mai incerci si a doua oara implicarea intr-o relatie pasionala cu aceeasi persoana care ti-a furat inima si in trecut. Nu e deloc o tactica functionala deoarece se bazeaza nu pe sinceritate, comunicare si eforturi comune ci e mai mult o forma de negare a realitatii prin punerea in prim plan a unor valori care nu privesc in mod direct relatia in sine fie ea trecuta sau viitoare.

Foarte corect din punct de vedere moral si deosebit de eficient este sa te nimeresti numai bine intre doua relatii ale ex-ului/ex-ei cand el/ea nu mai are responsabilitati in plan afectiv si va putea sa analizeze in profunzime si detasat propunerea ta de impacare si reluare a unei relatii romantice. Asa vei sti cu siguranta daca mai simte ceva pentru tine si isi doreste la randul sau sa mai incerce inca o data ceva serios sau daca te-a uitat complet si nu vrea decat sa depene amintiri si sa isi mai omoare putin timpul. Nu e obligatoriu sa se faca schimbari majore in plan comportamental insa va fi de bun augur daca cei doi se vor stradui sa pastreze doar partile pozitive traite impreuna in trecut si sa schimbe acele aspecte care au condus la o despartire regretabila si usor de evitat altfel.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu