eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Ce faci ca sa iti revii dupa un dezastru de ordin sentimental?

Punctul lui de vedere :: Ce faci ca sa iti revii dupa un dezastru de ordin sentimental?Esecul in dragoste, o inima franta, dezamagirile si frustrarile care insotesc toate aceste stari nu pot fi vindecate decat de trecerea timpului si nimeni si nimic nu iti poate spune ce si cum sa faci pentru a depasi asemenea momente dificile.

Ceea ce se poate totusi face atunci cand intr-adevar nu mai poti suporta durerea este sa discuti cu cineva apropiat toate trairile tale, sa iti destainui temerile si sperantele si sa reusesti astfel sa te mai descarci putin sufleteste.

Prietenii buni inteleg aceste probleme de ordin sentimental, ei insisi putand la un moment dat sa fi trecut prin asemenea incercari. Dansii pot fie media pentru o impacare, fie pot doar asculta, ajutandu-te astfel sa petreci mai usor toata aceasta perioada necesara vindecarii sufletesti.

Intrucat exista si persoane care nu accepta usor esecul nici in plan personal si nici in plan profesional, pentru acestia durerea unei despartiri va fi dublata si de sentimentul neimplinirii, lucru care poate face situatia mult mai rea decat este cu adevarat.

Curajul si credinta ca viata isi va desfasura cursul sau obisnuit si pe mai departe sunt in asemenea perioade la fel de necesare ca si petrecerea timpului in societate ori ingrijirea unor alte persoane sau a unor animalute de companie. Dragostea nu ucide niciodata decat daca facem noi tot posibilul ca acest lucru sa se intample si de aceea nu trebuie sa disperi chiar si cand simti ca lumea nu mai are nici un farmec.

Durerea provocata de suferinta din dragoste este o durere care poate da si dependenta, mai ales femeile stiind acest lucru si cautand unele dintre ele sa isi satisfaca si aceasta placere masochista de a suferi mai mult decat ar fi normal. Nu este deloc sanatos sa plusezi pe asemenea trairi dulci-amarui pentru ca te poti trezi cu o psihoza in toata regula peste ceva vreme.

Timpul si odihna sunt cu siguranta cei mai buni vindecatori ai dezamagirilor sentimentale si e bine sa se acorde acest leacuri din preaplin pentru a reveni la viata de zi cu zi complet pregatiti pentru a face fata altor provocari romantice.

In cele mai multe situatii, impacarea si refacerea legaturii de dragoste nu mai este posibila si aici se blocheaza unele persoane care nu pot pur si simplu concepe acest lucru. Fie vorba despre femei sau barbati, odata ce ai gustat "fructul oprit" parca ai vrea iarasi si iarasi sa ii simti aromele.

Planul mental este complet la pamant din aceasta cauza si cei lipsiti de experienta sunt acum foarte vulnerabili nu doar la alte tradari in dragoste, dar si la alte amenintari ale societatii umane. Este deci recomandat ca exact in aceste perioade sa nu ne neglijam propria persoana si sa ne oferim tot ce e mai bun, fie si pentru a compensa cu ceva suferinta noastra de nesuportat.

La polul opus, cei cu experienta in asemenea despartiri amoroase pot da dovada de foarte multa duritate sufleteasca, incercand sa se protejeze de suferinta. Nici asa nu este normal pentru ca e de inteles ca te doare si ca trebuie sa si suferi si nu sa eviti asta cu orice pret, doar pentru a nu da satisfactie celuilalt.

Calea de mijloc este cea mai buna, iar efortul fizic, plimbarile lungi si exercitiile de la sala te pot mentine pe linia de plutire, ajutand foarte mult si organismul, de asemenea expus in aceste perioade de maxima tensiune nervoasa. Foarte utile sunt acum si alimentele bogate in grasimi mononesaturate precum avocado, uleiul de masline, pestele, care stimuleaza in bine activitatea la nivel cerebral si previn depresiile.

Faptul ca nu mai poti trai alaturi de cineva nu trebuie intotdeauna inregistrat ca o vina a ta, existand insa si cazuri cand intr-adevar te faci vinovat de acest lucru si te supui constient sau nu la chinuri morale din acest motiv. Dragostea nu se poate mentine cu sila, iar daca apare si o despartire atunci probabil este pentru binele ambilor parteneri.

Ca o scurta diversiune, trebuie inteles de catre toata lumea faptul ca despartirile in dragoste marcheaza in mod decisiv absenta acestui sentiment fie la ambii indragostiti, fie doar la unul dintre acestia. De aceea apare si separarea ca un rezultat firesc, natural al acestui fapt.

Fara dragoste, viata impreuna nu mai poate continua decat sub forma unui parteneriat motivat de interese diverse, si cam aceasta este situatia multor cupluri casatorite, suficient de intelepte incat sa nu renunte la aceasta forma de trai in comun chiar si atunci cand dragostea nu mai este ce a fost.

Nu toata lumea stie si poate iubi statornic pentru tot restul vietii, dar iata ca despartiri din acestea nefericite ne pot oferi mereu sansa de a o lua de la capat cu altcineva, poate mai potrivit cu profilul nostru sufletesc si de aceea putand fi privit ca un fel de recompensa divina care sa compenseze printr-o dragoste frumoasa toate suferintele noastre din trecut.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu