eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Ce ascund toate sotiile de partenerii lor?

Punctul lui de vedere :: Ce ascund toate sotiile de partenerii lor?Ca sotie, nu poti fi intotdeauna sincera cu partenerul tau si nu e de aceea de mirare ca multe femei isi mint uneori sotii sau macar incearca sa ascunda adevarul atunci cand acest lucru le serveste mai bine interesele. Situatiile de acest tip nu sunt din fericire foarte multe, dar ele exista si probabil nu este femeie care sa nu isi fi mintit macar o data sotul intr-unul din urmatoarele cazuri:

1. La fel ca si barbatii, si femeile isi doresc mult sa faca sex, dar ele mint adesea asupra acestui lucru deoarece asteptarile lor in aceasta privinta sunt destul de ridicate si ele nu vor sa strice un vis prea frumos prin consumarea zilnica a unor sedinte de sex banale si diferite de modul in care isi imagineaza ele ca ar trebui sa decurga actul sexual.

2. Femeile se spune ca ar fi mai mature decat barbatii atunci cand e vorba despre angajarea intr-o relatie serioasa si multe femei chiar cred sincer asta insa atunci cand sunt confruntate cu realitatea din teren descopera brusc ca de fapt sunt si ele la fel de tematoare si lipsite de experienta ca si partenerii lor. Multe insa prefera sa mentina tacerea asupra acestui subiect si continua sa joace rolul "reginei" desi nu stiu intotdeauna daca viitorul le va fi favorabil.

3. O mare sursa de confuzie pentru toti barbatii este trendul feminist actual care cere femeilor sa isi afirme independenta, dar sa si ceara in acelasi timp de la partenerii lor sa fie barbati adevarati. Femeile au cu siguranta nevoie de barbatii puternici alaturi de ele pentru a se simti mai feminine si mai protejate, dar asta intra oarecum in contradictie cu modalitatile utilizate pentru afirmarea propriei independente. De aici si conflictele tot mai dese care apar in cadrul cuplurilor moderne, comunicarea si nu minciuna fiind calea optima de rezolvare a lor.

4. Femeile isi mint adesea sotii asupra pretului real al produselor cumparate la piata, indiferent daca e vorba despre haine, alimente sau electrocasnice. In acest mod ele vor sa demonstreze ca pot face piata la fel de economic si eficient ca si barbatii, uitand insa faptul ca in haosul economic din zilele noastre deopotriva femeile cat si barbatii pot fi la fel de usor inselati atunci cand doresc sa isi cheltuiasca mai chibzuit banii.

5. Femeile mint matematic cu privire la relatiile trecute daca inca se mai gandesc la fostii lor iubiti si spun adevarul atunci cand nu doresc sa mai aiba nimic de-a face cu acestia. Este un fapt arhicunoscut pana si de barbati si totusi femeile continua sa isi minta sotii sperand poate ca astfel vor depasi cumva clipele de slabiciune cand isi compara partenerii actuali cu cei trecuti si dau note mai bune exact cui nu le merita.

Continuand lista de "acuzatii" cu alte si alte secrete ale femeilor in relatia lor cu un sot pe care totusi il iubesc sincer, trebuie sa admitem faptul ca sfanta casnicie nu este decat in rare situatii un model al stabilitatii si armoniei in cuplu, prea multe compromisuri mult mai mari decat o biata minciuna nevinovata adapostindu-se astfel sub umbrela oficiala a unei casatorii moderne.

La fel ca si femeile, si barbatii sunt depasiti de multe ori de situatiile de viata, deloc rare, care erodeaza cu incetul increderea intre cei doi parteneri, lipsa partiala de sinceritate si alte atitudini fals defensive putand conduce nu de putine ori la un regretabil divort, usor de evitat altfel prin discutarea constanta a tuturor problemelor de suflet care ne mai pot apasa constiinta in momentele mai delicate ale existentei noastre.

Spre marea surpriza a unora dintre noi, trebuie sa intelegem pana la urma faptul ca nu greutatile vietii si nici macar infidelitatea nu ajung sa provoace crizele regretabile ale unei casnicii moderne ci mai degraba lipsa evidenta de respect mascata de o atitudine superioara si usor secretoasa poate jigni peste masura un partener fidel si intelegator, care nu va intelege in veci de ce i se refuza comunicarea simpla si umana atunci cand motivatii diverse ar impune in teorie minciuna si nu adevarul.

O singura minciuna sau doua acolo nu pot totusi face nici un rau daca se mai strecoara serpeste intre doi oameni care se iubesc, dar de aici si pana la adoptarea unui comportament vesnic evaziv, preluat de la vreo "amica de suflet" sau de pe la vreo emisiune TV cu rating umflat e cale cam lunga, in acest mod minciuna si apoi lipsa cronica de incredere perpetuandu-se bolnavicios in sanul unei casnicii.

Este de asteptat sa mai si minti pentru a-ti proteja partenerul de suferinta si e chiar laudabil daca ai curajul sa o faci insa nu merita sa te transformi in ceea ce nu esti doar pentru ca asa e la moda, asta deoarece sotul tau te va percepe pe buna dreptate ca pe o fiinta complet straina si nu ca pe femeia de care s-a indragostit nebuneste in trecut. Comunicarea si sinceritatea sunt deci arme mult mai eficiente pentru a castiga pariul cu casnicia, iar cei care procedeaza astfel vor rezista mai mult pe baricade decat alte cupluri.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu