eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Cateva fetisuri de-a dreptul ciudate


Fetisuri Fetisul este in sens sexual o forma de exprimare iesita din comun care se centreaza in jurul unui obiect sau a unei fixatii oarecare. Multi dintre noi prezinta asemenea comportamente fie ca o stiu sau nu insa exista si anumite fetisuri care se situeaza la limita sanatatii mentale si care ar merita analizate mai in profunzimea lor pentru a se vedea exact cum si de ce anumite persoane aleg sa se exprime in plan sexual astfel.

Acrotomofilia si apotemnofilia spre exemplu sunt fetisuri extreme care constau in faptul ca unele persoane se excita la vederea unui membru amputat fie vorba de un brat sau un picior. In situatii destul de rare, dar documentate stiintific exista si cazuri cand adepti ai apotemnofiliei si-au amputat singuri degete sau membre ale corpului pentru a-si putea practica in voia cea buna comportamentul lor sexual iesit din comun.

Asfixiofilia se manifesta prin excitare sexuala cauzata de lipsa de control asupra abilitatii de a respira. Fie prin autostrangulare fie prin apelul la o alta persoana se poate ajunge la orgasm si acest fetis este destul de des intalnit la persoane din intreaga lume si responsabil pentru multe victime care pot aparea ca rezultat al practicarii lui. Similar, autasasinofilia este o alta forma de excitare sexuala prin punerea in situatii limita cand poti ajunge sa iti pierzi viata.

Clismafilia si misofilia sunt alte fetisuri extreme exprimate prin excitare sexuala atunci cand se fac clisme de colon respectiv excitare sexuala cauzata de mizerie, noroi sau chiar gunoaie. De aici si pana la necrofilie, excitare cauzata de activitati sexuale cu persoane decedate, nu mai este prea mult de parcurs. Nu la fel de respingator insa cu siguranta la fel de ciudat este si fetisul numit simforfilie cand persoana care il practica se excita la culme atunci cand au loc dezastre naturale.

Urofilia si zoofilia sunt fetisuri ceva mai larg cunoscute publicului insa prin nimic mai atractive pentru majoritatea oamenilor. Sa fii acoperit cu urina sau sa practici un comportament sexual animalic nu e exact ceea ce sa te starneasca din punct de vedere sexual insa exista si persoane care practica aceste activitati si gasesc in ele o placere deosebita. Mai grav este fetisul numit bestialitate cand anumite persoane gasesc o placere deosebita in a face sex cu animale precum cainele sau calul.

Unele dintre asemenea fetisuri extreme pot cadea si sub litera legii, iar practicantii se vor feri sa se manifesteze public insa in ultima vreme permisivitatea de neingaduit din punct de vedere sexual prezenta atat la televizor cat si pe Internet sau chiar la coltul strazii a produs foarte multe noi victime ale acestor fetisuri si aproape nu ne mai miram cand vedem cum unii isi permit cu dezinvoltura sa puna la share pe retelele locale sau pe anumite website-uri filmulete cu copii abuzati sexual sau animale batjocorite in productii video "de marca".

Libertatea de exprimare sexuala este un drept legitim al fiecaruia dintre noi, dar lucrurile stau putin diferit daca, din dorinta de a ne justifica anormalitatea prin coruperea altora, ne apucam sa propunem celorlalti, in special adolescentilor, anumite comportamente sexuale totusi situate bine dincolo de limitele sexualitatii normale.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu