eboys Punctul lui de vedere

Pielea voastra necesita o ingrijire zilnica insa excesul de zel ii poate dauna simtitor!

Pielea voastra necesita o ingrijire zilnica insa excesul de zel ii poate dauna simtitor!Rutina zilnica de ingrijire si igiena este deosebit de benefica pentru sanatatea intregului organism si trebuie introdusa in cadrul ritualurilor noastre de infrumusetare, dar pastrand o anumita moderatie atunci cand lucrurile tind sa evolueze inspre super-curat si super-ingrijit.

In special atunci cand ne referim la intretinerea tenului si a pielii in general, exfolierile, hidratarea sau machiajul repetate de prea multe ori peste zi pot mai degraba dauna decat fi de folos, existand in prezent pe piata si produse cosmetice cu efect rapid care conduc prin uzul lor repetat la iritatii, infectii sau, paradoxal, la dezhidratarea accelerata a pielii.

Hidratarea pielii, de exemplu, este absolut recomandata, dar nu trebuie sa se aplice mai mult de 2 ori pe zi, aici putand fi incluse si mastile de ten cu efect hidratant, si cremele si lotiunile folosite dupa dus precum si cosmeticele aplicate pe durata noptii. Un exces din acest punct de vedere ar putea genera efecte secundare neplacute si de aceea si recomandarea de a se evita hidratarea in exces pe parcursul intregii zile.

Lotiunile pentru protectie impotriva razelor solare precum si cele menite sa protejeze tenul de efectele climei sunt de asemenea de folosit cu moderatie, iar produsele cosmetice alese pentru aceasta operatiune este absolut obligatoriu sa fie de cea mai buna calitate, certificate si purtand toate avizele forurilor responsabile cu sanatatea consumatorului.

Tot de evitat peste zi este si atingerea fetei in mod repetat, unele persoane avand acest obicei si putand sa contracteze tot felul de alergii si infectii din cauza bacteriilor prezente peste tot in mediul nostru de viata. Cremele hidratante, machiajul sau cremele si lotiunile protectoare nu vor fi de ajutor in aceasta situatie ci, dimpotriva, pot accelera intregul proces si de aceea este recomandat sa nu se duca mainile la fata in mod repetat peste zi.

Ingrjirea de seara, premergatoare programului de odihna, este esentiala pentru sanatatea pielii, iar persoanele care fac apel la machiaj mai des decat media vor trebui sa isi curete tenul seara cu lotiuni si produse delicate, fara a face un exces de zel doar pentru ca stiu ca poarta machiaj din belsug peste zi. Tenul va beneficia astfel de o demachiere adecvata, suplimentar putandu-se opta si pentru o masca de fata sau o crema adecvata cu efect hidratant.

Toate produsele folosite la curatarea, intretinerea si machiajul tenului/pielii trebuie de asemenea pastrate intr-o stare de igiena optima, pentru aceasta fiind recomandate mai degraba apa calda si sapunul si mai putin alte lotiuni sau substante care pot contine agenti chimici cu risc pentru sanatatea pielii pe termen mai lung de vreme.

Ingrijirea zilnica a tenului/pielii este si trebuie sa fie parte din obiceiurile noastre, dar, asa cum am aratat mai sus, excesul de zel poate uneori dauna si este recomandat din acest motiv si in acest caz ca si in multe alte situatii de viata un plus de moderatie pentru a se preveni astfel multe efecte secundare si de nedorit asupra sanatatii noastre.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu