eboys Punctul lui de vedere

Gandurile negre de astazi prevad despartirea de maine

Gandurile negre de astazi prevad despartirea de maine

Greseli din dragoste se fac cu nemiluita in zilele noastre si nu e nimic iesit din comun aici pentru ca suntem cu totii imperfecti si pentru ca in dragoste lucrurile nu pot fi planificate si controlate la fel de usor ca alte proiecte de-ale noastre unde ratiunea si nu sentimentele dicteaza cursul evenimentelor. Greselile din dragoste pot fi iertate de altfel din toata inima daca sunt facute cu buna-credinta sau apar pe fondul lipsei de experienta, dar exista din pacate si situatii cand iertarea e mai greu de obtinut, ideile noastre fixe despre viata de cuplu, lipsa totala de flexibilitate, infidelitatea sau comunicarea pe sarite putand stinge complet flacara pasiunii dintre doi indragostiti.

Pentru multi dintre barbati lucrurile nu stau foarte rau din acest punct de vedere, ei reusind cu timpul sa isi revina complet dupa un esec sentimental si chiar sa se ierte pentru greselile trecute facute din dragoste, dar femeile sunt prin natura lor fiinte mai sensibile si nu vor putea trece atat de usor peste un dezastru in plan romantic mai ales atunci cand au iubit cu toata fiinta lor si stiu bine ca sunt in parte vinovate pentru erodarea relatiei lor de dragoste. Nu e sanatos insa sa te cantonezi in aceasta zona a regretelor tardive, mai ales intr-o asemenea situatie impunandu-se de la sine un plus de optimism, fie si mimat, si adoptarea unei mentalitati practice care sa previna depresiile si alte efecte secundare nedorite care ne ameninta dupa o separare amoroasa.

1. Nu va ganditi ca veti suferi mereu la aceeasi intensitate si ca nu veti reusi sa depasiti momentele dificile prin care treceti. Obsesia trecutului va poate face mult rau, afectand serios inclusiv relatiile voastre viitoare de dragoste, asa ca lasati timpul sa vindece pe deplin ranile voastre, de obicei aceasta "febra" a dragostei disparand dupa maximum 2-3 luni de zile sub conditia sa nu va intalniti prea des cu fostul vostru iubit.

2. Multe femei capata prostul obicei de a se informa in secret despre tot ceea ce tine de existenta fostului lor partener, ele incercand sa obtina astfel de informatii de la prietenii comuni sau din alte surse (pagina de facebok, colegii lui de munca etc.). Este de-a dreptul bolnavicios sa intretii un asemenea comportament dupa o ruptura definitiva in plan romantic, de preferat fiind sa renuntati complet la astfel de "investigatii" care pot afecta simtitor respectul fata de propria persoana. Veti primi oricum informatii diverse despre persoana in cauza chiar si daca nu faceti nimic in acest sens.

3. La randul lor, si barbatii ar putea incerca sa afle mai multe despre fosta lor partenera, ba chiar sa provoace niste intalniri "intamplatoare" pentru a intelege pe deplin daca mai simt sau nu ceva pentru voi. Nu asteptati insa cu sufletul la gura ca dansii sa reia relatia de dragoste si nu le dati apa la moara deoarece e vorba doar de simpla curiozitate in cele mai multe situatii si foarte rar de niste sentimente profunde inca prezente la fostul vostru partener.

4. Fiinte pasnice si decente in marea lor majoritate, femeile sunt mai retinute in a-si exprima sentimentele si emotiile negative in mod direct chiar si atunci cand e mai bine ca totul sa se incheie prin punerea pe masa a tuturor motivelor care au condus la separarea dintre doi indragostiti. Nu va feriti deci sa scoateti la iveala tot ce aveti pe suflet, iar daca fostul vostru iubit nu mai e prin preajma pentru a ii spune verde in fata ce si cum a mers prost in relatia voastra atunci apelati la familie si/sau la amicele voastre de suflet pentru a va descarca de tot balastul afectiv, fiind astfel ferite de crizele repetate de nervi care apar garantat la persoanele proaspat despartite si care pot afecta exact pe cine nu trebuie, adica apropiatii vostri si familia.

5. Cine a iubit mult, a si investit mult intr-o relatie de dragoste, iar asta te poate secatui complet de energiile tale vitale dupa ce ajungi sa te desparti de o persoana foarte draga tie. Daca e sa te iei dupa ce simti pe moment, poti crede cu tarie ca nu vei mai reusi niciodata sa iubesti la fel de mult ca inainte insa nu e deloc asa, organismul nostru si viata in general avand modalitati foarte ingenioase pentru a ne umple din nou existenta cu multa energie si pofta de viata. Femeile mai slabe de caracter vor iubi mai putin si vor planui mai atent viitoarele lor relatii romantice insa femeile puternice nu se vor teme sa iubeasca la fel de sincer si intens ca prima oara chiar si dupa ce au invatat pe propria piele cat de mult doare suferinta din dragoste.

6. Un esec romantic nu aduce cu sine doar lucruri negative ci, in egala masura, ne formeaza personalitatea si ne ajuta sa ne cunoastem mai in profunzimea fiintei noastre. Este intelept sa tii seama de astfel de lectii pe care ti le ofera viata intr-un mod mai abrupt, dar e la fel de intelept sa nu cedezi temerilor tale ascunse care iti vorbesc despre alte posibile esecuri in dragoste si pot ajunge astfel sa te marcheze pana la punctul in care sa nu mai ai deloc incredere in barbati si intreaga lor "specie". Iesirile dese in aer liber, contactele frecvente cu cercul tau de prieteni si practicarea de exercitiu fizic sunt de mare folos pentru recastigarea increderii in sine, asa crescand proportional si dispozitia ta pentru initierea unei noi relatii romantice.

7. Nu putine sunt femeile care aspira mereu catre perfectiune atat in planul vietii personale cat si la locul lor de munca. Dragostea si idealurile voastre de perfectiune nu se vor impaca totusi prea bine, relatiile romantice invatandu-ne adeseori si acest lucru, respectiv cand si cum e mai potrivit sa facem compromisuri mici pentru a castiga definitiv respectul si dragostea neconditionata a alesului inimii noastre. Compromisul in dragoste nu reprezinta de aceea o renuntare la idealul vostru de perfectiune in viata ci, dimpotriva, o cale inedita si binevenita de atingere a acestui ideal prin apelul la putin pragmatism si o intelegere larga a realitatilor lumii in care traim.

8. Pasiunea poate fi uneori atat de puternica incat sa te indeparteze pentru o perioada mai lunga de vreme de toti si de toate, permitandu-ti sa te concentrezi exclusiv asupra obiectului adoratiei tale. Multe femei iubesc in acest mod, uitand de familie si prietenii lor apropiati. Asta nu e deloc bine deoarece, in eventualitatea unei separari regretabile, vei avea mare nevoie exact de prietenii tai apropiati si de propria familie, despre care stii bine ca nu te vor trada asa cum o poate face un barbat dupa ce "fura" tot ce are de furat de la tine.

9. O despartire produsa brusc si fara motive clare poate fi de-a dreptul devastatoare pentru orice femeie, coborandu-i acesteia serios respectul fata de propria persoana si facand-o sa puna sub analiza trasaturile sale de personalitate, aspectul sau fizic, abilitatile sale in plan sexual si alte posibile minusuri care sa fi condus la separarea de fostul sau iubit. Nu e mai niciodata nevoie de o asemenea analiza detaliata a propriilor defecte, mai ales in ce priveste aspectul fizic, deoarece un barbat care petrece mai mult timp alaturi de tine si se simte destul de confortabil in compania ta nu te va lasa balta din cauza felului in care arati ori pentru ca nu ii place cum gandesti ci va fi conditionat de aspecte care nu tin de tine ci de o conjunctura de moment sau de propriile sale temeri in ce priveste viitorul relatiei voastre de dragoste.

10. Cel mai mare rau pe care si-l poate provoca de una singura o femeie care iubeste este sa se gandeasca mai mult decat e necesar la diferite aspecte privitor la viata sa de cuplu, blocandu-se mental in fata unor obstacole imaginare si uitand sa faca un minimum de eforturi pentru ca relatia in sine sa creasca incet, sigur si in mod armonios. Imaginatia unei femei poate depasi limitele normalului daca nu este bine tinuta sub control, dragostea fiind astfel condamnata din start sa se sfarseasca printr-o separare trista, care ar putea fi evitata daca increderea in partenerul de relatie ar fi mai puternica decat frica de a-l pierde pe acesta sau decat alte fantasme care mai pot polua cateodata mintea femeilor indragostite.

 

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu