eboys Punctul lui de vedere

De ce aleg multe persoane statutul de celibatar?


Punctul lui de vedere - De ce aleg unii celibatul

Destul de multe persoane din zilele noastre sunt multumite cu statutul lor de persoana singura, necasatorita si nu mai e de mirare sa intalnesti barbati si femei trecuti de varsta de 30 de ani, carora nici nu le trece prin gand sa se casatoreasca cat mai curand posibil.

Unul dintre motivele cele mai des vehiculate pentru aceasta stare de lucruri este legat de anumite obligatii de ordin familial, cand fie esti nevoit sa iti ajuti parintii sau fratii sa se descurce multumitor, fie nu ai o locuinta proprie si nici nu doresti sa aglomerezi inutil spatiul prin aducerea unei alte persoane in viata ta, urmata sau nu de nasterea de copii.

In special in cazul persoanelor care au trecut deja printr-o casnicie sau care au iesit sifonate dintr-o relatie sentimentala mai veche, exista suficiente motive sa alegi o viata de unul singur, cel putin pentru o perioada mai lunga de vreme, deoarece traumele psihice care sunt generate in asemenea situatii se vindeca in ani buni de zile si pot fi agravate de o alta relatie, inceputa nu prea inspirat.

Instabilitatea in plan financiar reprezinta de asemenea un motiv de alegere a statutului de celibatar intrucat o astfel de persoana nu va putea cunoaste decat persoane aflate in aceeasi situatie si exista scuza destul de solida ca, prin implicarea intr-o relatie, se vor inmulti problemele de ordin financiar.

La polul opus, exista si persoane singure care au o slujba foarte buna si o locuinta personala, dar atat familia cat si prietenii apropiati le sunt acestora suficienti incat sa nu mai simta nevoia unui partener stabil in viata lor. Mai ales persoanele care isi iubesc cariera profesionala si investesc mult in acest plan vor refuza constant sa se implice intr-o casatorie.

Este bine de inteles ca persoanele singure nu refuza din simpla incapatanare relatiile cu alte persoane, dar este la fel de adevarat ca nici nu se vor implica cu trup si suflet in aceste relatii deoarece fie le convine de minune statutul lor prezent, fie chiar simt ca este imposibil sa isi doreasca mai mult si atunci instinctiv nici nu mai fac pasii necesari in aceasta directie.

Din pacate insa numarul persoanelor trecute de 30 de ani care nu doresc sa se implice intr-o casatorie este in continua crestere si este foarte posibil sa existe si alte cauze, mai putin evidente, care conduc treptat la aceasta stare de lucruri. In asemenea situatie doar cercetatorii cu experienta vor putea aduce mai multa lumina ajutandu-i implicit si pe cei care aleg deocamdata sa isi traiasca viata mai degraba singuri.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu