eboys Punctul lui de vedere

Cum sa recunosti din start barbatii care nu pun pret pe fidelitate?

Cum sa recunosti din start barbatii care nu pun pret pe fidelitate?

Instinctul feminin rareori da gres atunci cand e vorba despre tradarea in dragoste, dar, paradoxal, asta nu pare suficient pentru a conduce lucrurile catre un final previzibil, multe femei amanand "ostilitatile" pe termen indefinit mai ales atunci cand tin mult la partenerul lor de relatie.

Generoase, iertatoare sau doar prudente, femeile nu dau curs instinctelor de moment care le avertizeaza ca ceva este in neregula cu relatia lor romantica, dar cauta totusi la iubitul lor unele semne clare care probeaza caracterul sau nestatornic si lipsa lui de dragoste genuina pentru ele.

1. Pierderea interesului in plan sexual pentru o partenera pe care altadata o "pipaiau" non-stop este primul semn de racire a sentimentelor unui barbat fata de iubita sa, el nefiind neaparat incurcat cu alta femeie, dar dorindu-si asta si asteptand o schimbare din acest punct de vedere.

2. Atitudinea sa evaziva atunci cand trebuie sa se discute deschis multe dintre problemele specifice unui cuplu precum si trecerea in defensiva de fiecare data cand este acuzat pentru unele sau altele este o alta marca a barbatului infidel, acesta refuzand comunicarea in cuplu si deschiderea deplina fata de partenera sa tocmai pentru ca nu doreste sa se mai implice emotional, separarea ulterioara fiind astfel mult mai facila.

3. Mentionarile prea dese ale unei anumite femei, amica apropiata sau doar o "simpla" cunostinta, emotivitatea crescuta atunci cand ii suna telefonul, jena manifestata in public atunci cand este insotit de partenera sa si alte astfel de "sincope" care arunca umbre negre asupra iubirii frumoase dintre doua persoane sunt de asemenea semne clare ca barbatul in cauza numai la fidelitate nu se gandeste in momentele respective.

4. Comportamentul vulgar, jignirile fara perdea si gesturile de cruzime manifestate fata de o partenera care nu se asteapta nicicum la asemenea reactii din partea iubitului sau demonstreaza fara putinta de tagada ca dragostea sa s-a racit complet si ca e timpul sa ii fie dati papucii mai inainte ca lucrurile sa ia o intorsatura chiar urata.

5. Schimbarile neasteptate de program, intarzierile repetate, scuzele prezentate in doi peri, refuzul contactului vizual si acuzarea unei stari perpetue de oboseala sunt alte dovezi clare ca iubitul vostru a luat-o razna complet si ca inima sa nu va mai apartine pe deplin sau chiar deloc.

Unele femei reactioneaza cu duritate si prompt la asemenea "deraieri" ale partenerului lor, demnitatea lor nesuferind sa fie calcata in picioare intr-un asemenea hal, dar alte femei se pot complace la nesfarsit intr-o asemenea situatie, ele stiind ca sunt inselate, dar sperand totusi ca e vorba doar despre o etapa trecatoare, lucrurile urmand cumva, in mod aproape miraculos, sa revina la normal.

Barbatii infideli nu pot fi insa schimbati niciodata, structura lor interioara fiind de asa natura incat ei nu pot iubi cu adevarat din simplul motiv ca, in viziunea lor, un astfel de sentiment, dragostea in sine, nu este definitoriu pentru un mascul feroce, asa cum se cred ei a fi, ci este specific doar "mototolilor" care se lasa sedusi rusinos de o femeie, uitand astfel cum e sa fii barbat adevarat.

Asemenea specimene masculine sunt, deloc surprinzator, nimeni altii decat asa-numitii barbati alfa care, sub aspect afectiv, nu au trecut niciodata de varsta adolescentei tarzii, ei ramanand cu incapatanare pe acest plan deoarece astfel nu au de suferit mai deloc, nu traiesc nici un regret si se simt asa la fel de liberi ca si pasarile cerului.

Un barbat maturizat pe deplin priveste cu totul altfel lumea si, in cazul nostru particular, relatia sa cu o femeie pe care o iubeste, actionand intotdeauna atent si cu multa afectiune, adica afisand fara teama sentimentele complexe specifice varstei adulte si asumandu-si implicit si toate responsabilitatile care vin odata cu trecerea timpului.

Barbatii alfa, priviti inca de multa lume ca lideri sau persoane cu greutate in cercul lor social, sunt pana la urma doar o inventie aiuristica care origineaza, de unde altundeva decat de peste ocean, acolo unde probabil specia lor a gasit un taram propice inmultirii fara de limite, ei netrecand nici in Americi si nici in batrana Europa testul maturitatii depline si ramanand ca dinozaurii din epoca de piatra alienati si incapabili sa functioneze normal in societatea noastra moderna.

Inadaptabili si antisociali, barbatii de acest tip trebuie identificati de la prima vedere mai ales de catre femei, dar si de catre copii, pentru aceste categorii ei prezentand un grad marit de risc atat ca model uman cat si ca prieteni, iubiti, parinti etc. Nu e usor sa traiesti in preajma unor astfel de fiinte, nu e cu siguranta o placere sa le suporti ifosele si abuzurile repetate, dar chiar si barbatii "alfa" isi gasesc nasul, intr-un final viata punandu-ne pe toti la locul nostru, cu toate cele bune si cele rele ale noastre.

 

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu