Familie Relatii

4 tipuri de “Prietene Bune” de care nu ai nevoie

4 tipuri de “Prietene Bune” de care nu ai nevoiePrietena buna te face sa zambesti, te sprijina si te ajuta in a-ti oferi diferite perspective asupra unei situatii pe care tu o traiesti. Este alaturi de tine si cand esti nefericita si cand esti in al noualea cer. Te place fie ca ai 1 leu in buzunar fie ca ai 1000 lei. Insa printre aceste prietene se ascund si cele care nu au intentiile cele mai bune in ce ne priveste, indiferent cat de bine isi joaca rolul de BFF. Daca printre tipurile de mai jos regasesti chiar cateva persoane pe care le cunosti ai face bine sa incepi sa le scoti de pe lista de prieteni de incredere.

1. Influenta negativa
Un prieten adevarat mereu incearca sa te ajute sa cresti ca persoana, incearca sa te convinga sa iti depasesti temerile. Insa prietenul care in mod constant incearca sa te faca sa actionezi sau sa reactionezi in anumite situatii cum vrea el, ca apoi daca nu il asculti sa inceapa sa te trateze urat ca si cum nu ai vrea sa faci parte din grup, nu merita sa il ai prin preajma. Fie ca e vorba de "hai, nu vrei sa incerci sa fumezi marijuana", fie ca e "ce ti-e cateva pahare in plus, cunoaste ea un tip care te va duce acasa", sunt doar o mica parte de exemple a unor influente de nedorit in viata ta.

2. Pesimistul
Oricat ai incerca tu sa ii prezinti lucrurile pozitiv, aceasta tine mortis sa vada doar partea negativa a situatiei. De fiecare data cand o vezi, nu face decat sa se planga despre toti si toate si cum toata lumea are noroc (inclusiv tu) doar ea este o nefericita pe care nu o intelege familia si prietenii. Nu e multumita nici de prieteni, nici de familie, nici de faptul ca chelnerita i-a pus insuficienta gheata in pahar. De fiecare data te alegi mai mult cu o durere de cap si aproape ca si tu incepi sa vezi lucrurile intr-un mod negativ. E normal ca unii prieteni sa aiba probleme si tu sa le fii alaturi insa cand negativitatea este continuua si o tine luni sau chiar ani de zile poate fi total extenuant. Daca nu face decat sa te impovareze si pe tine mai bine renunta la vizite si la telefoane.

3. Competitia
Indiferent de ce faci tu, ea poate mai bine decat tine. Daca prietenul tau ti-a cumparat o floare la ceva timp vine la tine si iti spune ca iubitul ei i-a cumparat un brat de flori. Daca tu ai succes in job incearca sa iti puna bete in roate si apoi nu recunoaste nimic sau da vina pe altii, daca esti fericita incearca sa iti arate partea negativa macar sa iti intunece un pic zambetul de pe buze. Daca o buna prietena nu stie sa iti fie alaturi si sa se bucure pentru tine, pentru succesele tale, atunci nu mai merita efortul sa o ai prin preajma. E genul de prietena invidioasa care atunci cand mai putin te astepti o sa te injunghie pe la spate.

4. Intelepciunea si Moralitatea
Unele persoane considera ca restul populatiei este proasta si doar ele detin adevarata realitate si corectitudine. De fiecare data iti arata greselile pe care le faci, de fiecare data iti scot ochii cum puteai sa faci mai bine si de ce nu ai ascultat-o pe ea. Mereu are o opinie de cum ar trebui sa reactionezi, sa vorbesti, sa te comporti. Dorim sa avem langa noi persoane care sa ne sfatuiasca si care ne vor binele insa cand ai langa tine o persoana care te face sa te simti ca un nimic e altceva. Persoanele acestea nu vor decat sa isi hraneasca orgoliul folosindu-te, asa ca "Delete" din lista ta este total recomandabil.

Fii mereu atenta la ce tip de prieteni ai in jur.

foto Northfoto

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu