Moda Tendinte

Cum ne incaltam vara?

Cum ne incaltam vara?Desi poate ne preocupa mai mult hainele pe care le purtam in sezonul cald, ne trezim adesea in fata unei dileme cand aruncam o privire in dulapul de pantofi. Nelipsitele sandale, saboti sau balerini ne pot pune lesne in incurcatura daca nu stim cu certitudine carei tinute sa le asociem. Mai mult, vara este sezonul in care parca suntem din ce in ce mai preocupate de moda, incercam in fiecare zi sa ne punem corpul in valoare, astfel incat trebuie sa ne gandim destul de serios si la ceea ce incaltam.
 
Desigur, de departe comoditatea este criteriul principal de selectie a unor pantofi, indiferent de sezon. Se pare insa ca acesta ajuns in sfarsit si pe podiumurile de moda, astfel incat daca purtam platforme, de exemplu, in acesta vara, nu ne vom simti altfel decat..in pas cu cat-walk-ul.
 
O caracteristica speciala a colectiilor de pantofi de anul acesta este insa alta, si anume aceea a texturii. Pentru sezonul cald, producatori consacrati precum Misonni sau Guess, s-au axat pe materiale eco, in special panza sau impletiturile. Impreuna cu diverse combinatii de culoare, astfel de pantofi de vara vor face senzatie atat pe plaja cat si pe strazile marilor orase.
 
Astfel, modelul preferat pentru o tinuta casual este cel al sandalelor cu barete subtiri si foarte subtiri, colorate adesea in nuante foarte deschise (de la turcoaz la galben, lila si evident alb). O nota caracteristica a sezonului consta si in preferinta pentru designul traditional indian, combinatii in degrade ale unol culori complementare.
 
In privinta modelelor, sus mentionatele platforme sunt vedetele sezonului. Si daca adaugam putina culoare si cateva flori, vom avea o idee asupra colectiei propuse de Dolce&Gabbana. Desi n-ai crede, piesele componente ale colectiei au o eleganta aparte, si cu siguranta vor atrage atentia oricarei iubitoare de moda.
 
Si pentru ca, din pacate, vara mai mergem si la serviciu, colectiile office nu sunt nici ele de ignorat. In locul platformelor se prefera in acest caz tocurile extrem de inalte, chiar daca imprimeurile de suprafata sunt asemanatoare cu cele casual. Si in acest caz, avem destul de multe modele cu bareta, si, spre dezamagirea celor ce prefera ceva mai usor de purtat, sabotii lipsesc din mai toate colectiile prezentate pana acum.
 
Ca nota generala, in acesta vara vom avea parte de eleganta si utilitate in materie de pantofi. Chiar daca poate impriemurile intens colorate nu ne duc cu gandul la sobrietate, totusi ceva din formele folosite transforma orice pereche de pantofi intr-una chic. Asadar, nu e timp de pierdut…trebuie sa ne gasim pantofii inainte sa dea caldura peste noi!

foto Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu