Pentru mine, ca si pentru altei femei, broccoli da dependenta. Delicios si sanatos, este alegerea care nu aduce regrete.
Numele sau deriva din italianul brocco si din latinul bracchium, care inseamna brat sau ramura. Inrudita cu varza si conopida, broccoli este o sursa excelenta de vitamina A si C, fier si calciu, bogata in fibre si saraca in calorii. Ideala in diete si potrivita la orice varsta, broccoli este minunea verde ce ajuta orice persoana indiferent de varsta.
Printre proprietatile sale cele mai importante se numara faptul ca ajuta sistemul imunitar sa se protejeze, este cardioprotector, mentine controlul tensiunii arteriale, previne gastrita, nu ingrasa, nu are calorii multe si consumat pe o perioada indelungata previne stresul.
Pentru a continua lauda lui, adaugam ca este bogat in fier si potasiu, broccoli este o leguma cu un continut crescut de calciu, aproape un echivalent al laptelui in alimentatie. Contine seleniu si compusi cu sulf, cu importante efecte anticancerigene.
Este si usor de gatit, mai ales pentru cele dintre noi mereu pe fuga. O reteta ideala pe care o prepar cu usurinta. Se ia 1 broccoli si se taie bucatele (si cozile), se amesteca cu o ceapa rosie taiata marunt, se lasa la frigider de pe o zi pe alta. Sunca ( foarte slaba) se pune la prajit cu ulei si se pune peste broccoli cu tot cu ulei. Se mai pune maioneza vegetala foarte putina.
Pentru a putea beneficia de cat mai multe vitamine, saruri minerale si enzime cu rol terapeutic, este bine ca super-leguma, cum mai este numita, sa fie utilizata sub forma de suc proaspat.
Adauga comentariu