Ceaiul de menta, este pentru multi dintre noi gustul copilariei. Aveam in curtea bunicii acel loc unde menta crestea si cu verdele sau frumos impodobea gradina.
Mirosul ei este iubit de multi. Pe langa caracteristicile vizuale, menta ne ajuta si sanatatea.
Cea mai importanta caracteristica a sa este ca are 12 compusi chimici instabili volatili, care inhiba centrii agresivitatii. Cercetatorii italieni au descoperit de curand acest aspect de neingnorat. Insa calitatile si trasaturile sale stiute de la parintii nostri au pus menta in lista optiunilor noastre. Cea mai veche si cunoscuta trasatura a sa este stimularea digestiei. Cei cu probleme gastro-intestinale ar trebui sa aiba permanent pe raftul din bucatarie ceaiul de menta.
Boala secolului, stresul, nu ne ocoleste, insa ceaiul de menta poate fi un aliat de incredere in lupta cu aceasta. Dupa o zi cu zeci de telefoane, deadline-uri si alte probleme, un ceai de menta ajuta la relaxare. Solutiile naturiste sunt cea mai usoara varianta si cu multe avantaje.
Pentru durerile de cap, este recomandat uleiul de menta. Un masaj relaxant ajuta la diminuarea migrenelor. Totodata, uleiul de menta este bun si in cazul racelilor. Se maseaza cateva minute zona pieptului. Vaporii inhalati ajuta la tratarea sinuzitei, a astmului iar ceaiul obtinut din infuzie este benefic in cazul tusei.
Menta mai este buna si pentru respiratia urat mirositoare. 2 cesti de ceai de menta consumate zilnic ajuta la obtinerea unei respiratii fara probleme.
Ceaiul de menta nu este insa recomandat femeilor insarcinate, fiind considerat prea puternic si poate pune in pericol sarcina. Cantitatea conteaza, ca in cazul oricarui ceai.
Daca este consumat in cantitati irationale duce la dureri puternice de cap, anxietate si greata.
Fie ca in timpul iernii ne incalzim la aburii unui ceai sau vara ne bucuram de aroma acesteia printre cuburi de gheata, menta ramane un aliat de incredere.
Adauga comentariu