Viscri, un sat cunoscut pentru atenţia acordată de prinţul Charles. Aşa cum ne-a obişnuit, Transilvania, oferă spaţii, momente şi decoruri unice.
Satul Viscri numără puţin peste 1.000 de locuitori şi adăposteşte una dintre cele mai spectaculoase Biserici fortificate săseşti, vizitată în fiecare an de mii de turişti care se bucură de peisajele unice ale României.
Biserica este una din cele şase înscrise în patrimoniul mondial UNESCO.
Unicitatea locului a atras atenţia fundaţiei Mihai Eminescu Trust, patronată de prinţul Charles, care a renovat Biserica şi alte câteva case din zonă redându-le strălucirea altor vremuri. Izolarea, dar şi absenţa altor ocupaţii în afară de agricultură, a determinat ca la sfârşitul anilor ‘90 să apară proiectul "Şosete din lână naturală din Viscri", iniţiat bineînţeles, de doi nemţi stabiliţi pe meleagurile noastre.
Satul Viscri a devenit cunoscut in Europa după ce prinţul Charles şi-a cumpărat o casă aici în anul 1996 şi a vorbit în numeroase interviuri despre frumuseţile satului din Transilvania.
Micul său palat din Viscri este închiriat peste an turiştilor, care trebuie să scoată din buzunar 670 de lire sterline pe săptămână. Satul lui Charles, cum este cunoscut acum Viscri, este vizitat anual de peste 15.000 de turişti, majoritatea străini. Satul Viscri a fost trecut pe harta mondială a satelor tradiţionale din lume, aflându-se în patrimoniul UNESCO.
Meşteşugari, femei ce încă păstrează tradiţiile şi muncesc cu aceeaşi dăruire. În satele stropite cu magia timpului, atmosfera este un cadou.
Cei care îşi doresc explorarea peisajelor din România îşi pot pune cu încredere pe lista de opţiuni şi acest sat special.
Adauga comentariu