Avand multi clienti in vestul Europei si peste ocean, implanturile cu microcip pentru animale au ajuns si in Romania, o parte dintre cabinetele veterinare din tara fiind deja pregatite sa ofere posesorilor de animale acest serviciu, complet sigur si lipsit de riscuri pentru sanatatea pisicii sau a catelului vostru.
Gratie implanturilor cu microcip, sansele de a localiza cu precizie un animal de companie si a il recupera rapid in eventualitatea in care acesta hoinareste prea departe de casa sunt mult mai mari, in acest mod orice proprietar de animale putand elimina stresul generat de posibilitatea pierderii prietenului sau necuvantator.
Conform statisticilor, peste 90% dintre animalele implantate cu un microcip, pierdute la un moment dat in decursul timpului, au fost gasite in cel mai scurt timp posibil gratie acestei tehnologii de ultima ora, un astfel de implant avand un cod unic de identificare si permitand recuperarea fara prejudicii a unui animal ratacit.
De marimea unui bob de mustar sau chiar si de dimensiuni mai mici, microcipurile sunt usor de introdus sub pielea unui catel sau a unei pisici si vin gata pregatite pentru implantare in seringi de unica folosinta, procedura in sine durand, la fel ca si un vaccin obisnuit, doar cateva secunde, iar animalul netrebuind sa fie supus vreunui nivel crescut de stres.
Toate microcipurile pentru animalele proaspat implantate sunt notificate apoi la compania care le produce, care va inregistra datele necesare identificarii animalului asa cum sunt acestea transmise de catre medicul veterinar care ofera acest serviciu catre clientii sai. Suplimentar, in baza de date vor fi prezente si numele si adresa proprietarului, in acest mod procesul de recuperare in cazul pierderii devenind floare la ureche.
Un astfel de implant cu microcip poata sa tina pana la 25 de ani de zile, este fara riscuri pentru catei si pisici, asa cum arata statisticile, si nu trebuie practic inlocuit decat in rare situatii cand pot fi depistate probleme in functionarea sa. Microcipul poate si trebuie sa fie scanat cu un dispozitiv special in mod regulat de catre medicul veterinar, in acest mod putandu-se garanta fiabilitatea sa pe termen indelungat si fara erori.
Confectionate din materiale speciale, microcipurile nu genereaza infectii sau alte boli la catei sau la pisici, organismul lor tolerand foarte bine aceste implanturi, cu rare exceptii cand implantul poate fi refuzat si cand va fi necesar sa se apeleze la alte forme de identificare a unui animal, precum placutele externe (Pet Tag) sau alte modalitati similare.
Clientii romani care doresc un implant cu microcip pentru animalul lor de companie pot apela la medicul lor veterinar pentru a beneficia si de un astfel de serviciu, in unele cazuri medicul lor putand sa raspunda acestei cereri in chiar propriul cabinet, iar in alte cazuri putandu-se apela doar pentru acest serviciu la alte cabinete veterinare, fara a fi necesara si schimbarea definitiva a medicului veterinar la care se mergea in mod obisnuit.
Adauga comentariu