Mai des prezent in ultima perioada de vreme la femeile din Romania, deficitul de magneziu nu genereaza doar o stare de oboseala cronica si un apetit alimentar nesanatos ci, in timp, poate afecta la modul serios inclusiv echilibrul hormonal al unei paciente, fiind din acest motiv imperativ sa se faca analize medicale periodice pentru a se preveni din timp si o astfel de carenta a organismului vostru.
Spre deosebire de calciu, acidul folic sau vitaminele E si C, magneziul este adeseori ignorat atat in ce priveste alimentatia cat si prescrierea sa ca supliment alimentar, fara un aport constant de magneziu, organismul feminin putand sa dezvolte afectiuni diverse, de la probleme de ordin circulator si muscular si pana la afectiuni cu substrat psihic, sistemul nervos fiind unul dintre primele afectate de deficitul cronic de magneziu.
O alimentatie bogata in produse care contin si mult magneziu va fi din acest motiv calduros recomandata, in mod aparte femeile gravide, femeile supraponderale si cele cu probleme de menstruatie putand sa beneficieze din plin de un aport suplimentar de magneziu in organism. Spre deosebire de barbati, femeile sunt mult mai susceptibile la deficitul de magneziu, iar acesta este un motiv in plus pentru a se opta pentru o alimentatia bogata in magneziu si suplimentata la nevoie si cu produse farmaceutice de calitate.
Magneziul este intotdeauna un bun prieten si pentru persoanele care doresc sa scape de kilogramele suplimentare, acest mineral ajutand organismul sa controleze mai strict procesele digestive, sa regleze mai eficient nivelul de zahar din sange si sa converteasca mai usor alimentele in energie, printr-un aport suplimentar de magneziu putand fi scazut la cote normale si apetitul vostru alimentar nesanatos.
Dintre alimentele cu un continut mai mare de magneziu va putem sugera pentru dieta voastra algele marine, taratele si fulgii de orez, taratele de grau, cerealele integrale, fructele nucifere si semintele, ciocolata neagra sau cacao bio (neindulcita), migdale, hrisca, coriandru verde, patrunjel verde, legume boabe, soia netratata genetic etc., multe dintre aceste alimente avand un continut ridicat de magneziu si putand fi alternate la mesele zilnice in mod normal, fara a necesita schimbari deosebite pentru prepararea hranei.
Alte alimente pot insa accelera deficitul de magneziu, iar aici pe primele locuri apar alimentele procesate, cele congelate, alcoolul, fumatul, dar si factori de mediu precum aerul poluat, stresul ridicat sau lipsa de exercitiu fizic (plimbari lungi) in aer liber. Alcoolul poate fi consumat, dar cu mare moderatie, si la fel stau lucrurile si in cazul tutunului insa stresul trebuie eliminat cat mai mult din viata voastra pentru a va bucura cu adevarat de beneficiile unei alimentatii bogate in magneziu.
La nevoie, cu recomandarea medicului vostru de familie, suplimentele alimentare cu magneziu sunt de asemenea foarte indicate pentru a va regla multumitor procesele din organism, astfel de produse farmaceutice nefiind de regula scumpe si putand fi procurate fara probleme de la orice farmacie din tara. O singura capsula de magneziu forte pe zi, luata macar 10 zile pe luna, va va ajuta foarte mult sa preveniti afectiunile care pot aparea ca urmare a deficitului de magneziu in organism, in acest mod voi simtindu-va si putin mai odihnite si mai relaxate si de asemenea reusind sa tineti cu mai mult succes o dieta de slabit, acolo unde se impune si acest lucru.
Adauga comentariu