O vacanţă reuşită poate fi şi una spontană, planificată pe ultima sută de metri sau chiar neplanificată însă dacă eşti genul care vrea sa fie sigur că obţine cât mai mult de la următoarea vacanţă trebuie să îţi faci o mică strategie, să iei in considerare mai multe detalii pentru a nu fi dezamăgită.
În primul rând alege mai multe puncte de interes. Gândeşte-te ce fel de activităţi ai vrea să faci, dacă pentru tine este mai important să te relaxezi sau să încerci lucruri noi, să vizitezi sau să faci cumpărături.
Dacă decizi să călătoreşti în străinătate nu uita să iei în considerare actele de care vei avea nevoie. Paşaportul sau viza sunt acte pe care trebuie să le ai la zi în funcţie de unde decizi să călătoreşti anul acesta.
Pentru unele destinaţii exotice s-ar putea să ai nevoie să faci anumite vaccinuri. Documentează-te înainte cu privire la acest aspect şi nu îţi asuma riscuri în ceea ce priveşte sănătatea.
Întocmeşte un buget şi încearcă să nu-l depăşeşti. Poate costă să ajungi într-o anumită destinaţie turistică dar costurile de cazare şi celelalte cheltuieli să nu fie atât de mari datorită economiei locale.
Alege perioada de timp în care vrei să călătoreşti şi interesează-te de turismul din zona respectivă, de vremea care corespunde acelei perioade de timp. Dacă vei călători în plin sezon costurile vor fi mult mai ridicate.
Ar trebui să iei în considerare şi tipul de populaţie al destinaţiei tale. Tradiţiile lor, mâncarea şi chiar limba pe care o vorbesc. Engleza este desigur o limbă de circulaţie internaţională şi vei putea să comunici cu localnicii mai ales dacă te afli într-o staţiune turistică. Însă ar fi destul de ciudat să comunici pe perioada vacanţei prin semne şi limbaj non verbal. De asemenea, în unele ţări nu este folosit alfabetul nostru deci s-ar putea să ai neplăcuta surpriză să nu poţi descifra nici măcar semnele sau marcajele.
Adauga comentariu