Marti, 11 noiembrie, mostenitorii familiilor istorice din Romania au fost invitati sa celebreze lansarea Albumului Scoala de aviatie Mircea Cantacuzino in cadrul unui eveniment in care trecutul, prezentul si viitorul s-au intalnit sub acelasi acoperis.
Fundatia Memoriala Romana Mircea si Dan Cantacuzino isi propune sa redea pentru prima data, intr-o maniera unitara, cu date din arhive personale si nationale istoria Scolii de aviatie „Mircea Cantacuzino”, de la inceputurile acesteia in 1928, cand a fost achizitionata prima avioneta si pana la intreruperea activitatii ei, odata cu declansarea celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Oliver Olabinri, membru fondator, explica in cadrul evenimentului ca "ideea unui astfel de album s-a nascut din dorinta, din dreptul si dintr-un sentiment de responsabilitate de a retrai senzatia pe care am simtit-o dupa ce am vazut imaginile unei istorii culturale bogate, amortite in amintirile multora, in albume de fotografii cu caracter personal si in Arhivele Nationale ale Romaniei”.
Albumul descrie viziunea si dedicarea unor oameni pentru aviatia de turism care a dus la una dintre cele mai efervescente perioade din istoria aviatiei civile a Romaniei, aducand in prim plan proiectul de suflet al fratilor Mircea si Ioana Cantacuzino, cei care au infiintat scoala.
Continand povestea tinerilor piloti, a rezultatelor exceptionale, a recordurilor nationale si internationale ale elevilor scolii, documente de arhiva, fotografii, articole si harti, acest album dezvaluie o Romanie frumoasa, efervescenta, cu oameni educati, din familii de domnitori, tarani, boieri, functionari sau muncitori, toti pasionati de ceea ce faceau, implicati activ in viata comunitatii.
Misiunea membrilor Fundatiei este aceea de a sprijini si incuraja pe cei care initiaza si sustin proiecte culturale romanesti si sa aminteasca tuturor ca avem o mostenire ce trebuie perpetuata peste generatii.
Mai multe detalii despre proiectele fundatiei: http://www.fundatiemdcantacuzino.ro
Adauga comentariu