Ingrediente: 1/2 kg faina, 1 pachet unt, sare, 1 cana lapte, 1 kg branza de vaci proaspata, 10 oua, coaja de lamaie |
Mod de preparare: Se face un aluat din faina, un varf de sare, o cana de lapte dulce si 1/2 din cantitatea de unt. Se framanta bine si se adauga treptat, in timpul framantarii, cealalta jumatate de unt. Aluatul se da la rece pentru o ora. Apoi aluatul se intinde pe un planseu. Se taie foaia in doua jumatati egale. Se unge o tava cu unt, se pune o foaie si se acopera cu branza pregatita astfel: 1 kg branza proaspata de vaci se amesteca cu 1/2 cana smantana, coaja rasa de lamaie, si cele 10 oua puse cate unul. Umplutura se pune peste prima foaie, se acopera cu foaia ramasa si se da placinta la cuptor, pentru 45 min. Pe deasupra se presara zahar vanilat. Se lasa sa se racoreasca si se serveste taiata felii. |
Adauga comentariu