Gastronomie Retete traditionale

Specialitatea venetiana – Supa de peste




(ZUPPA DI PESCE)

Ingrediente pentru 5 portii:
– 120g de peste divers,
– 3 pahare de vin alb,
– 1/2 lamaie,
– 50gr unt,
– 50gr ceapa,
– 1 telina,
– morcovi, rosii,
– 15 gr. suc de rosii,
– usturoi,
– 30 gr. patrunjel,
– 50 gr. ulei de masline extravirgin,
– sare.

Curatati pestele si puneti-l la fiert in 3 litri de apa
impreuna cu vinul, telina, o parte din ceapa, rosiile,
lamaia si morcovii.
Scoate-ti oasele de peste si prajiti pestele intr-o tigaie
unde ceapa si usturoiul au fost deja prajite cu unt si
ulei. Adaugati sosul de rosii, piper si sare. Filtrati
suoa obtinuta anterior din peste, si adaugati pestele
prajit.
Serviti-o cu patrunjel maruntit presarat.

Cu cat folositi mai multe varietati de peste cu atat gustul
este mai deosebit. Dar atentie, nu folositi sardine, deoarece
acestea nu dau un gust bun supei.

Timp de preparare: 1h
Timp pentru gatit: 30 mins
Calorii pentru o portie: 400

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu