Desert Gastronomie

Alcazare


Ingrediente
– 7 x albus de ou
– 1/4 kg zahar tos
– 300 g nuca macinata
– coaja rasa de lamaie si portocala

Pentru crema:
– 300g unt
– 5 galbenuse
– 10 lingurite cacao
– 6 lingurite de zahar
– lapte
– esenta rom


Mod de preparare

Se bat spuma cele 7 albuse. Apoi se adauga zaharul tos
in ploaie si se bate pana se face ca o bezea. Se adauga
nuca macinata si mirodeniile.
Se unge o tava cu unt si cu o lingurita se ia din compozitie
si se fac gramajoare. Se bate tava de masa pana turtitele
se rotunjesc.
Se lasa la copt la foc potrivit pana se desprind singure
de pe tava.

Crema:
Se freaca bine untul si apoi se adauga galbenusele unul
cate unul.
Se ia o cratita mica se pune 10 lingurite de cacao impreuna
cu 6 linguri de zahar. Se toarna lapte pana se face ca
o smanatana groase, se fierbe putin si se raceste. Se
toarna peste unt. Se amesteca bine totul si se adauga
esenta de rom.
Turtitele deja coapte se ung cu crema rezultata si se
unesc doua cate doua (aproximativ 1 lingurita de crema
la o turtita). La sfarsit se ruleaza prin nuca macinata.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu