Gastronomie Retete traditionale

Orez chinezesc


Ingrediente
(pentru 4 portii)
– orez gatit si racit
– pui fiert
– legume proaspete (mazare, porumb, morcovi)
– 1 sau 2 oua
– ulei
– sos soia
– 1/2 lingurita zahar
– 1 lingurita sherry

Mod de preparare
Bateti ouale, ca pentru omleta. Incalziti ulei intr-o
tigaie mare si puneti pe foc, amestecand in permanenta,
legumele. Adaugati si carnea fiarta, si mai amestecati
in continuare. Luati toate ingredientele din tigaie.
Incalziti separat uleiul ramas si rasturnati uleiul. Incalziti
amestecand in acelasi timp cu o spatula pentru a fi uniform
si a nu se lipi. Turnati peste legumele si carnea si mai
amestecati tinand pe foc. Incorporati sosul soia, zaharul
si sherry. La sfarsit adaugati ouale batute, amestecati,
si intrerupeti focul exact cand ouale incep sa se "prinda".
Serviti cald.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu