Desert Gastronomie

Papanasi


Ingrediente
– 300 g branza de vaca
– 2 linguri faina
– 2 linguri gris
– 2 oua
– sare
– 3 linguri de unt
– 2 linguri pesmet

Mod de preparare

Se amesteca intr-un castronas branza cu ouale, pana cand
se capata o pasta cremoasa. Se adauga o lingura de faina
si gris.
Se ia in palme cate o cantitate de compozitie, se rotunjeste
si se turteste in palme, facandu-se o mica adancitua cu
degetul in mijlocul fiecarui papanas. Intr-o cratita se
pune apa sa fiarba, apoi se adauga un papanas de incercare.
Daca se sfarma si se risipeste in apa i se mai adauga
pastei pregatite o lingura de faina.
Daca papanasul ramane intreg, se pun toti si focul se
da la mic, pentru ca apa sa fiarba in clocote mici; altfel,
papanasii s-ar sfarma. Dupa 15-20 minute se incearca un
papanas.
Daca este gata, se scot toti papanasii cu lingura de spumat,
scurgand bine apa si se aseaza pe o farfurie. Se toarna
peste ei unt topit, umpland toate adanciturile, iar deasupra
lor se presara pesmet prajit. Se servesc fierbinti, cu
smantana si dulceata.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu