Gastronomie Retete traditionale

Pasca umpluta cu smantana


Ingrediente
umplutura
– 1 kg smantana
– 6 galbenuse de ou
– 200 g zahar (o cana)
– 4 linguri faina
– sare
– arome dupa preferinta: rom, lamaie, vanilie
– scortisoara
– un ou

Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga faina, sarea,
aromele. Se amesteca. Apoi se toarna smantana, si se amesteca
bine compozitia, pana are un aspect fluid, fara cocoloase.

Separat se face un aluat
de cozonac
. Se lasa sa creasca suficient.

Se ia o tava (de preferinta rotunda), se imbraca cu pergament
si se unge bine. Se face o foaie de aluat, si se tapeaza
forma.

Se toarna peste umplutura, care se unge cu un ou batut.
Pe deasupra se presara scortisoara.

Se pune la cuptor o ora.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu