Lifestyle Trucuri culinare

Cum mancam foie gras?



Foie gras este un tip de pate facut exclusiv din
ficat de rata sau gasca. Istoria prepararii sale ajunge
inapoi pana in Egiptul Antic, insa in momentul de fata Franta
este principalul producator si exportator la nivel mondial,
cu 74% din productia globala.

Exista mai multe feluri de foie gras, in mai multe
prezentari si cu diferite condimentari. Este foarte gras,
astfel incat 2 sau 3 feliute sunt suficiente pentru un antreu
hranitor si delicios.

In acelasi timp, este un fel de mancare scump, putind costa
cu pana de 10 ori mai mult decat un pate obisnuit.

Desigur, putem sa il mancam direct pe paine sau pe toast,
ca un simplu pate, dar daca vrem sa construim un aperitim
sanatos, si in acelas timp gustos, iata cateva combinatii
savuroase:

Muguri de pin
Gustul putin intepator al mugurilor de pin contracareaza
grasimea din pate, astfel incat aceasta este combinatia
perfecta. Daca mai sunt si prajiti si crocanti, cu atat
mai bine, presareaza peste foie gras intins pe paine prajita.

Salata verde
Foie gras este, dupa cum ii spune si numele, un aliment
foarte gras. De aceea, alaturindu-l unei salate verzi iti
faci tie bine la silueta. Salata verde contine o cantitate
mare de fibre (aproape in procent de 100%) astfel incat
te va ajuta sa digeri totul usor.

Gem de fructe (in principal rosii)
O combinatie delicioasa, insa devastatoare siluetei, este
cea de foie gras plus gem de fructe (rosii: capsuni, afine,
mure, zmeura). Aceasta combinatie trebuie insa consumata
in cantitati reduse, fiind foarte grea si extrem de calorica.
In plus contrazice orice fel de reguli ale unui regim disociat.

Fructe proaspete
Altfel sta situatia in cazul unor fructe proaspete. Acestea
contin o cantitate mica de glucide, astfel ca nu vor afecta
digerarea lipidelor continute de foie gras, si gustul lor
fresh va contrabalansa acest fel greu de mancare. In plus,
contin fibre, ca si in cazul salatei, ajutind la sistemul
digestiv. Iar de vitamine nici nu mai este cazul sa va spun:
ele sunt un bonus al oricarui fel de mancare ce contine
fructe proaspete!

NU va recomandam asocierea cu branzeturi grase sau cu unt.
Aceste combinatii ar putea fi adevarate arme impotriva colesterolului,
in caz ca suferiti cu aceasta problema!

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu