Lifestyle Trucuri culinare

Masurarea ingredientelor pentru reteta culinara

Masurarea ingredientelor pentru reteta culinara
Fara o masurare atenta si corecta a ingredientelor unei retete culinare nu vom reusi niciodata sa preparam mancare de calitate si nici nu vom capata o experienta utila ca bucatari. Mai ales acolo unde este vorba despre condimente, sare, zahar sau ingrediente pentru copt, nu vom putea face nimic fara echipamentul potrivit de masura.

Exista mai multe metode de masurare a ingredientelor pentru gatit, dar atunci cand apelam la retetele culinare trebuie sa respectam tehnica de masurat propusa acolo si de aceea este bine sa avem la indemana cam toate mijloacele de masurare a ingredientelor si sa nu ne limitam numai la o parte dintre acestea.

Lingurile de masurat, de exemplu, pot fi achizitionate din comert sau pot fi selectate acasa, fiind nevoie de 1 lingura mare standard si 1 lingurita standard, dar se recomanda un set dublu, fie din plastic fie din metal, deoarece anumite retete necesita masurarea atat de ingrediente uscate cat si de ingrediente lichide.

Seturile profesionale de linguri pentru masurat includ pe langa cele 4 linguri, 2 mari si 2 mici, si alte lingurite care reprezinta subunitati ale lingurei sau ale linguritei. Astfel, vom putea folosi lingurite de 1/2, 1/4 sau chiar 1/8 dintr-o lingura sau lingurita standard. Exista si linguri ajustabile, mai greu de gasit in comert, dar si ele foarte utile.

Canile de masurat sunt o alta modalitate utila de preparare cu mare e…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu