Initial, culturile agricole destinate pentru consumul marelui public au fost modificate genetic pentru a se preveni astfel daunatorii, dar si diferite alte infestari specifice acestei activitati de productie. In prezent insa au aparut tot mai multe culturi modificate genetic mai degraba pentru a se obtine un profit pe masura decat din alte consideratii, iar rezultatele, la fel ca peste tot unde unii isi permit sa se joace cu tehnologii prea avansate pentru momentul actual, sunt dezastruoase in planul sanatatii publice.
Ceea ce, initial, era menit sa aduca un plus de siguranta in obtinerea unor recolte bogate s-a transformat cu timpul intr-o arma cu doua taisuri, unde anumiti producatori, incurajati si de absenta unor reglementari legale clare, folosesc tehnologii genetice la limita pentru a obtine produse agricole mai frumoase si mai mari decat ale concurentei. Este o politica de productie care a umplut buzunarele multora, dar care, din fericire, a ajuns sa fie destul de puternic lovita in prezent prin informarile si atentionarile repetate oferite atat in media cat si pe canalele oficiale.
Porumbul, rosiile, merele, cartofii, soia, citricele si alte fructe exotice sunt doar unele dintre alimentele care ne pot ameninta sanatatea in mod direct daca le procuram de la acei producatori care inca utilizeaza tehnici de modicare genetica extreme pentru culturile lor. Autoritatile care reglementeaza punerea pe piata a unor astfel de produse le valideaza…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Articol oferit de
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro
Adauga comentariu