Desi exista pareri contradictorii in aceasta privinta, mancarea chinezeasca este vazuta in lumea stiintifica ca parte a unui stil alimentar sanatos deoarece de obicei accentul se pune pe legume si zarzavaturi fierte la abur, peste si aluaturi diverse si mai putin pe carne sau produse incarcate cu grasimi saturate.
Spre deosebire de stilul fast-food, pe care ne-am obisnuit instinctiv sa il asociem cu arta culinara chinezeasca, traditia alimentara a Chinei acorda o mare importanta ingredientelor sanatoase care constituie mesele de peste zi si aici vom intalni foarte rar produse procesate sau pe baza de carne si mai mult legume, zarzavaturi, peste, fructe de mare si produse din soia.
In ce priveste tehnicile de gatit preferate la prepararea mancarii chinezesti aici vor prima gatitul la abur, fierberea alimentelor si coptul, iar prajelile si gratarele ocupa un loc mai putin insemnat printre tehnicile culinare preferate in mod traditional in bucataria chinezeasca. Surprinzator poate pentru unii dintre noi, dar nici uleiurile vegetale nu se folosesc din abundenta ci doar in cantitati moderate, care sa ajute la definirea gustului delicios al multor feluri de mancare tra…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu