– Conopida isi poate ameliora mirosul prea puternic prin adaugarea unei felii de paine in oala de gatit;
– Uleiul de masline la prima presa nu trebuie folosit decat pentru salate si maioneze, si mai putin la gatitul la foc deoarece astfel isi va pierde multe dintre proprietatile sale nutritive;
– Bananele isi recapata culoarea daca se lasa intr-un bol cu apa rece timp de 30 de minute;
– Cel mai usor mod de a separa albusul de galbenus este sa se sparga oul in doua si sa se transfere galbenusul dintr-o jumatate in alta, lasand in acest timp albusul sa se scurga intr-o farfurie aflata dedesubt;
– Atunci cand scapam o bucatica din coaja oului in recipientul de gatit, cel mai simplu este sa o indepartam tot cu ajutorul unei bucati mai mari din coaja oului;
– Este o idee minunata sa se condimenteze din cand in cand, in locul felului de mancare, chiar si painea, cand se serveste o ciorba/supa calda;
– Gemul si dulceata folosite la placinte si alte aluaturi trebuie tinute la frigider si se vor scoate de acolo doar cu 5 minute inainte de a le adauga la reteta culinara;
– Sosul Worcestershire ori alt sos special dau o savoare suplimentara meselor de fasole, mazare sau pas…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu