Lifestyle Trucuri culinare

Secrete ale maestrilor culinari

Secrete ale maestrilor culinari
Uneori se doreste taierea carnii in felii mai subtiri, iar un maestru bucatar va face acest lucru cu usurinta feliind carnea inca usor inghetata, dupa ce a fost scoasa de la congelator.

De multe ori ne miram ca oasele din oala pusa la fiert au resturi de carne mai gustoasa decat carnea dezosata, fiarta in aceeasi oala. Acest lucru se intampla deoarece bucatile de carne cu tot cu os fierb mai repede si mai bine decat carnea fara os.

Daca doriti sa obtineti mai mult suc la prepararea unui gratar, nu uitati sa adaugati si putina apa rece in compozitie si efectul de gratar suculent va fi garantat.

Daca doriti sa sporiti aspectul estetic al conopidei la gatit adaugati si ceva lapte in apa pusa la fiert si conopida va arata alba si apetisanta la final.

Cartofii prajiti ies mai crocanti si mai aspectuosi daca ii lasam cam jumatate de ora in apa rece mai inainte de a ii pune in tigaie.

Cele mai gustoase si mai proaspete ciuperci sunt cele care nu si-au deschis inca palaria.

Salata verde pusa la pastrare nu trebuie spalata deloc ci introdusa imediat la frigider si spalata doar cu putin inainte de a fi gatita.

Zarzavaturile nu se impaca deloc bine cu inoxul, dar lemnul, sticla si ceramica se vor preta foarte bine la acest lucru.

Pastele sau taieteii fi…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu