Lifestyle Sport

Sportul si muzica


Sportul si muzica

Muzica a dat cele mai bune rezultate pentru multi dintre sportivii profesionisti sau amatori, care au preferat sa isi desfasoare antrenamentele apeland deseori si la un fond muzical preferat sau recomandat de catre instructorii lor directi.

Se crede ca muzica ajuta foarte mult sportivii sa se detaseze mai usor de problemele vietii de zi cu zi si sa se concentreze mai mult pe durata antrenamentelor si exista si studii care arata ca muzica de asemenea contribuie la atingerea de performante superioare pentru sportivii de cariera.

In functie de sportul practicat, se recomanda totusi doar anumite tipuri de muzica, mai lenta pentru sportivii care necesita calm si concentrare sporita, si mai antrenanta pentru cei care au nevoie de stimuli suplimentar ca sa faca fata eforturilor considerabile cerute la sedintele de antrenament.

S-a demonstrat si faptul ca sportivii care se antreneaza pe muzica fac mai putine mofturi decat ceilalti atat in ce priveste inensitatea eforturilor cat si durata antrenamentului propriu-zis. Muzica optimizeaza activitatea sistemului cardio-vascular si ajuta organismul sa faca faca mai usor tuturor solicitarilor in plan sportiv

Nu se stie insa cu exactitate daca muzica poate ajuta la cresterea performantei sportive, dar e cert ca exista valente ale sale care pot contribui la cresterea randamentului oferit de sportivi. Intrucat planul mental este acela care reactioneaza puternic la sunetele muzicale, se crede totusi ca, plecand de aici, exista o baza solida care sa confirme muzica drept una dintre tehnicile utile pentru optimizarea performantei sportive.

Mai ales la incheierea sedintelor de antrenament, muzica s-a dovedit de mare folos, ajutand efectiv la relaxarea sportivilor in deplin acord cu recomandarile de natura tehnica care se impun in asemenea momente.

Muzica nu este deocamdata o cale sigura de crestere a performantei sportive insa si-a castigat cu siguranta un loc binemeritat printre tehnicile utile de antrenament la care pot recurge destul de des antrenorii de succes sau chiar si sportivii amatori dornici de o schimbare in rutina zilnica a exercitiilor practicate de dansii.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu