Lifestyle Trucuri culinare

Sfaturi Feng Shui pentru bucatarie

Sfaturi Feng Shui pentru bucatarie
In filosofia Feng Shui totul este gandit pentru a potenta energiile pozitive prin apelul la mici trucuri de amenajare interioara, la pozitionarea persoanelor in spatiul respectiv, fluiditate in miscare sau conexiuni ceva mai profunde care tintesc catre perfectionarea personalitatii umane.

Bucataria nu este doar un spatiu oarecare ci ocupa un loc deosebit de important in cadrul filosofiei Feng Shui si de aceea, daca se doreste sa se experimenteze pe viu acest mod de a trai o viata lunga si fericita, trebuie sa fie intelese in detaliu motivatiile care stau la baza unor aranjamente speciale sau ale unor interdictii stricte, aproape ritualice prin seriozitatea lor.

Spre exemplu, una dintre primele reguli Feng Shui in bucatarie este ca gatitul sa nu se faca niciodata cu spatele catre intrarea in bucatarie si deci masa de gatit laolalta cu ustensilele specifice sa fie asezate in asa fel incat intrarea in bucatarie sa poate fi supravegheata de catre bucatar. Aceasta interdictie exista probabil pentru a se preveni accidentele din bucatarie cauzate de ciocniri inopinate in apropierea intrarii sau poate pentru ca bucatarul nu trebuie sa fie surprins atunci cand foloseste cutitul sau altceva cu care s-ar putea accidenta.

O alta regula foarte importanta pentru bucataria Feng Shui este ca aici trebuie mereu sa existe expus, intr-o pozitie cat mai vizibila, un simbol al naturii, ceva care sa exprime foarte direct bogatia lumii de afara, de unde de fapt provin toate ingredientele. Se poate astfel apela fie la cosul plin de fructe frumos asezate sau la o vaza cu flori naturale si aspectuoase ori, mai bine, la buchete intregi de verdeturi proaspete (patrunjel, marar, salata verde), care sa fie placut expuse, asteptandu-si randul sa fie introduse la gatit.

Culorile joaca un rol deosebit de important in bucatarie si ele se pot alterna fie pentru a schimba in bine starea de spirit a bucatarului, fie pentru a se cristaliza in timp o anumita stare sufleteasca care sa domine pentru lungi perioade de timp acest spatiu aproape sacru al bucatariei. A…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu