Pentru a usura amestecarea ingredientelor in recipientele special destinate acestei operatiuni este intotdeauna recomandat sa plasam un prosop impaturit sau o bucata moale de bumbac impaturita sub bolul pentru mixat, pentru o aderenta mai mare si un grad de curatenie crescut.
Mierea de albine se va curata mai usor de pe ustensile daca le ungem in prealabil cu putin ulei de masline, iar la curatarea recipientelor nici macar nu este necesar detergentul de vase ci doar apa fierbinte.
Daca apelam uneori la lumanari sau candele pentru luminat, este intotdeauna recomandat sa plasam aceste lumanari intr-un recipient mai inalt umplut pe jumatate cu apa, atat din motive de siguranta cat si pentru a indeparta mai simplu ceara rezultata din ardere.
Gospodinelor carora le place sa isi infrumuseteze bucataria cu flori naturale asezate estetic intr-o vaza cu apa, le va fi de folos sa afle ca acestea raman mai multa vreme proaspete daca dizolvam in apa din vaza un drajeu pe zi din gama de vitamine complex B. In paralel, si florile trebuie taiate cate putin la baza, in fiecare zi cand punem cate un drajeu de complex B, pentru a beneficia de aportul de vitamine.
Supa concentrata din carne de pasare sau carne de alt tip ori din legume poate fi pastrata pe mai tarziu prin racire la temperatura camerei si apoi congelare in cubulete ceva mai mari decat cele folosite pentru congelarea apei. Astfel se pot prepara mese delicioasa mai tarziu fara a mai fi nevoiti sa avem de furca cu grasimile animale sau vegetale ramase de la prepararea carnii sau a supei concentrate de legume.
Rosiile, caisele sau alte alimente care trebuie curatate de coaja pentru gatit se aranjeaza mai rapid, mai curat si mai bine daca le plasam timp de 4-5 minute in apa fierbinte. Si gustul lor va fi potentat prin acest procedeu care produce mai mult suc.
Zarzavaturile verzi si legumele proaspete isi pot pastra o culoare placuta si naturala la prepararea lor daca adaugam un varf de lingurita de curcuma in uleiul pen…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu