Taratele se obtin prin prelucrarea cerealelor diverse si sunt de fapt coaja care acopera boabele de cereale, in care se afla si o parte din nutrimentele de care are nevoie organismul nostru.
Taratele pot fi obtinute prin prelucrarea boabelor de grau, orz, ovaz, secara etc. si sunt bogate in fibre alimentare, proteine, vitamine si minerale. Si din orez se pot obtine tarate de calitate, in general benefice sanatatii noastre.
in mod teoretic, gratie proprietatilor de exceptie ale taratelor cerealele nici nu ar trebui procesate, dar din cauza continutului marit de uleiuri din tarate se prefera aceasta varianta deoarece altfel nu s-ar mai putea depozita boabele de cereale pe termen lung.
Taratele pot fi totusi tratate adecvat pentru a se mentine mai multa vreme si a fi astfel folosite ca ingredient in painea integrala, diferite…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Articol oferit de
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro
Adauga comentariu