Lifestyle Trucuri culinare

Cum procesam proteinele din alimente?

Cum procesam proteinele din alimente?Toate alimentele bogate in proteine contin in egala masura si grasimi si carbohidrati, in cazul legumelor fiind vorba despre o combinatie de proteine si carbohidrati, iar in cazul carnii si a oualor existand o combinatie de grasimi si proteine. Nucile si semintele diverse prezinta intr-un mod fericit aceeasi structura cu carnea si ouale, adica o combinatie de proteine si grasimi insa in proportii diferite fata de carne sau oua.

Atunci cand dorim sa adoptam o dieta bogata in proteine va trebui deci sa urmarim cu atentie raportul dintre aceste proteine si carbohidrati sau grasimi, care de obicei va fi evidentiat si pe etichetele produsului sau, in cazul legumelor, va putea fi consultat prin apelul la tabelele puse la dispozitia publicului de catre diferite surse de informare. Cel putin pana ce ne intra in obisnuinta nu e deloc o idee rea sa ne procuram noi insine asemenea date utile fie listandu-le de pe Internet, fie procurandu-ne literatura de specialitate.

De obicei, carnea care contine mai multe proteine va fi mai greu de gatit prin simpla ei prajire deoarece proteinele o fac mai uscata pe cand grasimea ii confera o textura mai moale si deci mai usor de gatit. Carnea de pui fara pielita, de exemplu, se usuca imediat daca nu o gatim si in putina apa sau in vin si acesta este un semn ca avem de-a face cu mai multe proteine si mai putine grasimi. Mezelurile insa si alte derivate din carne nu mai sunt bune surse de proteine deoarece, la gatit ele isi pastreaza o textura moale, in parte din cauza grasimilor si in parte…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu