Pentru o sănătate de fier sunt două sfaturi pe care nutriţioniștii le oferă cu precădere: o alimentaţie echilibrată și mișcare zilnică, cel puţin 30 de minute. Dacă mișcarea fizică este mai tot timpul o activitate pe care o adăugăm pe “to do list” fără prea multe șanse de a o bifa la sfârșitul unei luni, alimentaţia merită mai multă atenţie.
Dar cât de atenţi putem fi la ceea ce mâncăm atunci când stăm la birou, peste 8 ore pe zi, în condiţii de stres?
Alimentaţie și stresul
Nutriţioniștii recomandă consumul a trei mese principale pe zi și a două gustări sănătoase. Dar atunci când ne gândim la ce vom mânca ziua următoare nu luăm în considerare sfatul nutriţioniștilor, ci programul încărcat de la birou, termenele limită și alte elemente care se dovedesc a fi foarte stresante pentru organismul nostru.
Stresul este un factor tot mai prezent în viaţa de zi cu zi şi mai mult decât atât, statisticile arată că una din cinci persoane suferă de afecţiuni cauzate de acest factor. În timp stresul asociat cu o alimentaţie nefavorabilă și cu alţi factori favorizează apariţia ulcerului, a diabetului, a hipertensiunii arteriale, acumularea kilogramelor nedorite și nu numai.
De cele mai multe ori, în punctul maxim al nivelului de stres, se poate manifesta tendinţa de a mânca mai mult și întotdeauna, în astfel de situaţii, recurgem la pachetul de biscuiţi de pe birou sau la covrigeii săraţi cumpăraţi în grabă de dimineaţă.
Aceste produse, cărora le putem adăuga mâncarea de tip fast-food, sunt gustări nesănătoase, încărcate caloric ce ar trebui evitate pentru că aduc organismului foarte puţine beneficii nutriţionale. Mai mult, aceste gustări c…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Articol oferit de
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro
Adauga comentariu