Animale de companie Lifestyle

Rase de pisici: Scottish Fold


Animale - Pisicile Scottish Fold

Vă prezint una dintre cele mai scumpe rase de pisici: Scottish Fold. Cunoscută şi sub numele de Coupari, pisica în discuţie este una aparte, diferenţiindu-se de celelalte rase prin urechile ei ciudate, aplecate spre frunte, făcând-o să semene la chip cu o bufniţă. O altă ciudăţenie a acestei rase constă în faptul că Scottish Fold are un mod interesant de a dormi: pe spate.

Scottish Fold are capul rotund şi ochii rotunzi, gâtul scurt şi gros, botul scurt şi lat, coada de lungime medie, totul acoperit într-o blăniţă deasă şi pufoasă care poate fi de orice culoare (uni sau în combinaţii).

Scottish Fold nu se naşte cu urechile răsfrânte, fenomenul apărând după 21 de zile de viaţă. Această pisică nu este doar foarte frumoasă ci este şi foarte afectuoasă, inteligentă şi extrem de adaptabilă. Este sociabilă, se acomodează rapid în prezenţa altor oameni sau animale. Este liniştită şi se ataşează mult de stăpânul ei. Deşi s-ar putea crede că din cauza urechilor ciudate, Scottish Fold ar putea fi predispusă la boli specifice în această direcţie, lucrurile nu stau aşa. Avem de a face cu o pisică sănătoasă, cu o speranţă de viaţă de până la 15 ani.

Scottish Fold este o rasă foarte căutată de iubitorii de pisici care vor să aibă în casă un tovarăş frumos şi cuminte, fără pretenţii foarte mari şi care să nu le distrugă mobila sau perdelele preferate. Tocmai pentru aceste calităţi, Scottish Fold este una dintre cele mai scumpe pisici, dar sunt sigură că investiţia merită.

foto Wikipedia

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu