Lifestyle Trucuri culinare

Sfaturi pentru gatitul pe timp de vara

Sfaturi pentru gatitul pe timp de vara
Printre ideile utile la care se poate apela in anotimpul cald, pentru a se mai reduce cu putin stresul inerent care insoteste pregatirea mancarii in conditii de temperatura aproape de nesuportat, se pot lua in considerare si urmatoarele sfaturi de gatit pe timp de vara:

– Prepararea de sandviciuri delicioase si salate ceva mai consistente pentru micul-dejun si cina. Sandviciurile pot include branzeturi, carne de pasare, sunca, salata verde, rosii, avocado, castraveti, condimente etc., iar painea se poate praji usor la toaster. In privinta salatelor aici se pot consulta retetele maestrilor culinari sau se poate lasa inventivitatea proprie sa ia aripi.

– Pranzul este de preferat sa includa putine grasimi si multe proteine, iar solutia in aceasta situatie va fi sa se prepare mancare ce necesita timpi redusi de gatit la temperaturi inalte de tipul pastelor cu carne, a supelor de zarzavaturi si carne de pasare, a legumelor si carnii la gratar sau a marinatelor pregatite din noaptea anterioara.

– In weekend se pot mai des pregati si gratare in aer liber, cu produse la alegere, vegetariene sau nonvegetariene. Painea de secara, rosiile, ceapa, usuturoiul si branzeturile vor insoti fericit aceste mese in aer liber.

– Pentru cei care nu sufera de intoleranta la lactoza, lactatele pot completa meniul saptamanal cu iaurturi si cereale integrale, lapte degresat cu sandviciuri, sosuri gustoase pe baza de smantana degresata si altele.

– Cuptorul cu microunde nu degaja caldura deci se poate folosi mai ales vara, dar cu moderatie si pe cat posibil nu chiar zi de zi.

– Mesele de peste sunt usor de gatit, iar pestele poate fi folosit si ca ingredient culinar nu doar ca fel principal la masa.

– Supele reci, de tip Gazpacho, se prepara usor, nu…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu