Normal
0
21
false
false
false
RO
X-NONE
X-NONE
MicrosoftInternetExplorer4
Cam toata lumea, femei sau barbati, poate ajunge sa sforaie in timpul somnului, este un adevar general valabil, dar atunci cand sforaitul este prezent aproape noapte de noapte poate afecta la modul foarte serios o relatie de cuplu si/ sau calitatea somnului pentru "victima" supusa unui astfel de tratament excesiv de sonor.
La cuplurile de indragostiti, sforaitul poate fi tolerat cu mare usurinta in prima etapa a relatiei, cand fiecare incearca sa faca mici compromisuri pentru a atinge o buna armonie de viata, dar pe masura trecerii vremii sforaitul va deveni o problema majora, fortand partenerii sa doarma separat sau sa apeleze la alte subterfugii pentru a nu ajunge sa se certe din acest motiv.
Sforaitul este iritant si iti poate da complet peste cap programul de somn, indiferent daca esti barbat sau femeie, iar daca se doreste eliminarea unei astfel de probleme va fi necesar sa se ia unele masuri bune sau sa se urmeze ceva tratamente pentru ca relatia de cuplu sa nu mai aiba de suferit din aceasta cauza.
1. Unele schimbari simple ale stilului de viata pot elimina si problema sforaitului, persoana "zgomotoasa" putand de exemplu sa mai dea jos cateva kilograme, sa faca mai multa miscare fizica, sa nu mai fumeze inainte de culcare sau sa nu consume alcool ori sa serveasca gustari mai copioase seara.
2. Sforaitul poate fi declansat si de un program haotic de odihna, cu cat mai repede reglandu-se aceasta problema cu atat mai usor putand disparea si sforaitul. O persoana sanatoasa, care respecta programul de odihna si se culca cam la aceleasi ore seara de seara sforaie mai putin sau chiar deloc.
3. Curatarea sinusurilor inainte de culcare cu apa calduta sau, eventual, cu apa calduta si putina sare de mare, este un remediu util pentru eliminarea sforaitului. Acest obicei trebuie insotit si de instalarea unui bun umidificator de camera, aerul uscat accentuand sforaitul, iar cel umed ameliorand aceasta problema.
4. In timpul somnului, se recomanda persoanelor care sforaie sa nu doarma constant pe spate ci sa alterneze pozitia in pat pe parti pentru a ajuta astfel aparatul respirator sa isi desfasoare functiile la superlativ pe durata programului de odihna. Suplimentar, persoanele care dorm mai mult pe spate, ar trebui sa isi ridice perna mai sus pentru a stopa si astfel sforaitul puternic.
5. Unele dispozitive medicale care actioneaza de regula asupra maxilarului inferior si a limbii pot ajuta la oprirea sforaitului, dar va fi nevoie sa fie purtate seara de seara pentru o perioada destul de mare de timp.
6. Unele exercitii facute inainte de culcare ajuta de asemenea la oprirea sforaitului, cele mai cunoscute dintre acestea fiind rostirea cu voce tare pe durata a 3 minute si in mai multe reprize a vocalelor "a-e-i-o-u" sau impingerea varfului limbii peste dintii superiori, cu gura inchisa, pentru mai multe reprize, fiecare de cate 3 minute.
7. In unele situatii, sforaitul poate fi cauzate de afectiuni de sanatate si trebuie sa se trateze mai intai aceste afectiuni pentru a se elimina si sforaitul. In cazurile extreme, exista si interventii chirurgicale care pot ameliora sau elimina sforaitul prin operatii la nivelul gatului, dar aceste operatii sunt recomandate doar atunci cand s-au eliminat toate celelalte cai noninvazice de tratament.
Indiferent daca veti opta pentru una sau alta dintre metodele sugerate mai sus, este bine sa va prezentati la un medic specialist de fiecare data cand partenerul vostru se plange ca sforaiti des si puternic, in unele cazuri fiind nevoie doar de unele schimbari ale stilului de viata, dar existand si cazuri cand medicul poate descoperi ca aveti probleme de sanatate care trebuie tratate de urgenta si care sunt ceva mai severe decat sforaitul vostru enervant.
Adauga comentariu