Foarte important de stiut pentru toate aspectele care privesc curatenie si igiena din bucatarie este faptul ca nu e bine sa se lase nimic murdar pentru mai tarziu ci este intru totul recomandat sa se curete ustensilele si recipientele folosite la gatit imediat dupa ce nu mai sunt necesare, iar cele pentru servit masa la scurta vreme dupa.
Curatenia din bucatarie merita facuta cat mai repede deoarece conditiile de umiditate ridicata, temperatura crescuta si resturile alimentare favorizeaza aici mai mult decat in alta camera aparitia de germeni si bacterii deosebit de periculoase pentru sanatatea noastra. Exista si substante speciale, unele naturale, altele nu, care pot ajuta mult la o curatenie usoara si temeninica a bucatariei.
Acidul citric este, de exemplu, recunoscut pentru proprietatile sale de exceptie si se pot achizitiona atat detergent de vase care sa il contina sau se poate pur si simplu apela la lamaile folosite pentru prepararea limonadei sau la gatit, frecandu-se cu ceea ce ramas recipientele pentru a se elimina petele si resturile alimentare mai usor.
Furnicile si gandacii sunt unul dintre inamicii principali ai curateniei in bucatarie, iar remediul pentru acestea poate consta fie in utilizarea unor substante speciale de curatat podeaua, fie in plasarea “strategica” de catei de usturoi, cu tot cu coaja, in locurile unde apar de obicei insectele sau chiar si in apropierea recipientelor unde se pastreaza zaharul sau alte produse care atrag furnicile.
Daca nu dorim sa ne imbibam hainele cu miros de mancare, pe parcursul gatitului este bine sa se inmoaie un prosop de bucatarie in apa, apoi sa se stoarca si sa se lase asa la uscat cat timp se gateste. Mirosurile din bucatarie vor fi absorbite de prosopul umed, iar la final se poate spala prosopul temeinic penru a se folosi in acelasi mod si in zilele care vor urma.
Adauga comentariu