Nu de putinele ori, in bucatarie dezastrul ne pandeste exact cand ne asteptam mai putin si este indicat sa gasim o solutie imediata sau sa ne facem altfel de tot rasul cu o mancare gatita de mantuiala si servita doar ca sa acoperi masa cu ceva, de forma.
Metode rapide si eficiente de rezolvare a unor astfel de dezastre culinare sunt si urmatoarele, cu un accent special pe sosurile nereusite, tocanite si supe imposibil de consumat, prajituri inestetice sau alimente prajite in exces:
1. Uneori, atunci cand preparam friptura de vitel sau de purcel nu estimam corect marimea portiei de carne si la final obtinem o friptura prea mica ca sa poata fi oferita cu succes la masa. In aceasta situatie, solutia de compromis este sa se taie toata friptura suvite sau fasii si sa se foloseasca la prepararea unei salate delicioase sau a unui fel de mancare rapid pe baza de paste sau de orez.
2. Piureul de legume sau mancarea de mazare pot fi uneori foarte apoase si nimeni nu ar indrazni sa le serveasca astfel, dar exista si o solutie aici si consta in adaugarea suplimentara a unuia sau chiar doua oua bine batute, niste zarzavaturi proaspat tocate si ceva faina alba, care frecate bine alaturi de piure sau mancarea de mazare vor resta…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu