Dragoste si Sex Relatii

Email de adio

Email de adioCei mai multi dintre noi se tem adesea sa spuna “adio” chiar si atunci cand poate nu mai e nimic altceva de spus. La fel de multi se tem de privirea trista a unui iubit pe care au de gand sa il abandoneze, la fel de mult cum se tem de reactia pe care acesta o poate avea in fata unei despartiri. Se pare insa ca vremurile in care traim ne ofera din ce in ce mai multe alternative, nu doar pentru a gasi dragostea, dar si pentru a o incheia.

Asa am ajuns sa cred ca uneori un e-mail de despartire poate fi mult mai eficient, si de ce nu, mai elegant. Lasand la o parte posibilitatea de a fi interpretat, mesajul poate fi inteles de cel caruia i-l adresam la fel de bine ca si intr-o confruntare. Singura diferenta e distanta.

Desigur, imi vor reprosa multi lasitatea unui astfel de gest, dar oare a parasi pe cineva nu e in esenta un fel de lasitate? De ce ne-am crampona atunci de modalitatea de a o face?
In primul rand, un e-mail de adio nu trebuie sa fie prea rece. Il vom incepe cu eternul si impersonalul “Draga…” si vom cauta sa fim cat se poate de concisi. Cand vrei sa intrerupi o relatie desigur nu ai prea multe explicatii de dat.

In nici un caz insa nu trebuie sa apelezi la clisee de tipul “m-am gandit mai bine”, “nu e vina ta, eu sunt de vina”, “nu ma pot implica serios intr-o relatie acum” si multe altele. Cand mesajul e clar, cu siguranta persoana care il va primi nu se va mai obosi in a-ti citi argumentele, stiind dintru-inceput ca nu pot schimba mai nimic. Avantajul insa consta in faptul ca-ti vei putea alege cuvintele pana atunci cand vei fi sigura ca nu regreti nimic.

Bine, dar cum ramane cu respectul si frecventul “imi datorezi macar o explicatie”, se vor intreba carcotasii? Ei bine respectul e acolo, daca e meritat, in chiar faptul ca ai ales sa scrii un e-mail in locul unui mesaj pe telefon, sau chiar ignoranta. Cat despre explicatii, fiecare poveste de iubire si le are, si ar fi inutil sa evoci ceva ce amandoi stiu prea bine…

In cele din urma, nu-ti anula adresa de e-mail de la care ai trimis mesajul. Poate peste catva timp vei vrea sa citesti raspunsul, daca el exista, sau vei vrea sa iti amintesti ceea ce tu insati ai scris.

Una peste alta, o despartire nu e nicicand usoara. Din egoism, din frica sau din indiferenta, poti alege sa te bucuri de minunile tehnologiei si sa scrii un e-mail. Chiar daca acesta e ultimul. 

foto Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu