Gatitul este la fel ca si mersul de bicicleta o activitate pe care o inveti de mic si nu o mai uiti apoi niciodata, dar nimeni nu ne garanteaza ca astfel vom fi si capabili sa gatim corect si sanatos. Pentru a reusi acest lucru este nevoie sa inveti de la cei mai buni, dar si sa faci mereu apel la ustensile de calitate, care pot face gatitul mai simplu si mai eficient.
Multi bucatari preiau practic fara retineri stilul de gatit al inaintasilor dansilor, fie mama si tata, fie o alta persoana cu o buna experienta culinara, dar odata cu lucrurile bune invatate de la acestia se pot deprinde si niste proaste obiceiuri de gatit, care mai apoi sa iti faca viata amara in bucatarie.
Foarte utile pentru schimbarea acestor proaste deprinderi culinare vor fi sculele si ustensilele specializate pe indeplinirea de operatiuni diverse, care scurteaza timpii de gatit, fac treaba corect si nu permit erori la prepararea alimentelor.
Ganditi-va la simpla diferenta dintre un cutit obisnuit si unul special destinat felierii painii si imaginati-va cum ar fi sa il folositi mereu pe cel obisnuit la taierea painii cand este mult mai usor sa feliezi paine cu cutitul special si veti intelege astfel despre ce este vorba.
Din acest motiv am considerat util sa va prezentam o serie de ustensile de gatit care nu ar trebui nicicand sa lipseasca din bucatarie si care va pot facilita un gatit usor, facut cu placere si n…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu