Lifestyle Trucuri culinare

Servirea corecta a hranei zilnice depinde de informatia de calitate

Servirea corecta a hranei zilnice depinde de informatia de calitate
Incepand cu micul-dejun si pana la cina, servirea zilnica a meselor este un proces laborios si bine fundamentat stiintific pe care este bine sa il indeplinim asa cum ni se recomanda pentru a ne bucura astfel de o sanatate de fier si de o servire civilizata a hranei.

Did-de-dimineata, atunci cand faci pregatirile pentru a pleca la scoala sau la munca parca nu iti prea vine intotdeauna sa servesti ceva pe langa nelipsita ceasca de cafeluta. Nutritionistii insa ne invata ca in asemenea situatii sa nu renuntam usor ci sa ne preparam macar un suc natural de fructe sau sa bem un pahar de lapte cald.

De aceea este bine sa avem mereu la indemana, pregatite si spalate de cu seara atat fructele cat si un storcator bun cu care sa ne preparam rapid un suc plin de vitamine si minerale care sa dea un stimul bun organismului nostru inca de la prima ora. Sucurile combinate de morcovi, diferite vedeturi si/sau fructe sunt varianta ideala, dar e bine sa ne pregatim totul dinainte ca sa nu mai pierdem vremea dimineata.

Intrucat cercetatorii in nutritie ne spun ca alimentele crude ne fac si ceva mai destepti decat cele gatite nu e rau daca apelam zilnic la mese combinate unde sa apara atat alimente gatite cat si alimente crude. Salatele sunt de aceea o solutia ideala atat pentru gustarile dintre mese cat si ca aperitiv pentru mesele principale. Intr-o salata putem practic pune orice, de la legume si fructe pana la carne fiarta, peste sau branzeturi si de aceea astfel vom putea beneficia si de aportul bun de substante nutritive procurate fara a mai gati produsele alimentare care se preteaza la asta.

Au inceput sa scada simtitor tarifele pentru mesele servite in oras si de aceea nu e o idee rea daca apelam uneori si la aceasta formula pentru a servi pranzul sau cina. Este ieftin, te obliga sa faci si ceva miscare fizica si nu mai scapi si de corvoada gatitului. Nu foarte des, dar regulat se poate proceda si in acest mod impreuna cu intreaga familie, mesele preparate la restaurant trebuind de regula sa respecte principiile stiintifice de alcatuire a unui meniu alimentar.

O serie de produse alimentare sunt considerate drept adevarate farmacii ale naturii si nu ar trebui sa lipseasca din dieta noastra regulata. Semintele de in si de susan, fructele de avocado, telina, verdeturile, spanacul, varza, carnea de peste, ovazul, cerealele integrale, quinoa, hrisca sau uleiul de masline extra pot fi introduse alternativ si in portii mici la masa, nu foarte des, dar suficient cat sa ii oferim organismului nutrimente pe care altfel cu greu si le-ar procura din alte surse.

Dulciurile plac oricui insa nu sunt intotdeauna si bune pentru sanatate, zaharul in cantitati prea mari declansand un adevarat cerc vicios in organismul nostru plecand de la cresterea apetitului si pana la cresteri insemnate in greutate. Alternativa sanatoasa la consumul des de dulciuri este consumul des de fructe din speciile cele mai gustate de noi, dar cu moderatie cand vine vorba de fructele prea bogate in zahar.

Nu orice tip de aliment poate fi consumat in stare cruda sau semi-cruda si d…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu