Transexualitatea, travestismul si alte tulburari de identitate sexuala sunt caracteristice pentru ambele sexe si pot aparea inca de la varste fragede avand cauze multiple si putand din acest motiv sa necesite sau nu un tratament medical adecvat.
De regula asemenea probleme de identitate sexuala nu sunt insa generate de cauze fiziologice si de aceea nu necesita un tratament aparte, fiind rezultatul adoptarii unui anume comportament sexual si a asumarii unei identitati sexuale diferita de curentul general.
In rarele situatii cand identitatea sexuala poate fi totusi afectata de cauze fiziologice este totusi necesara prezentarea la medic pentru a se descoperi aceste cauze si a se echilibra functiile organismului pentru ca astfel pot fi prevenite si alte probleme de sanatate generate de o activitate anormala a sistemului endocrin, de cauze genetice sau chiar si de abuzuri de ordin social si familial.
Tulburarile de identitate sexuala se pot manifesta atat la copii cat si la adolescenti sau la tineri si au fost diagnosticate mai frecvent la persoanele de sex masculin, unde sunt mai prezente si cererile de schimbare de sex pe cale chirurgicala sau afisarea la vedere a unui comportament sexual din categoria celor enumerate anterior.
Pentru parintii care au copii care se incadreaza la vreuna din tulburarile de identitate sexuala este importanta observarea cat mai de timpuriu a simptomelor pentru a se decide apoi daca este sau nu cazul luarii unor masuri de ordin medical impreuna cu un specialist care sa fie capabil sa evalueze copilul fara ca acesta sa aiba cu ceva de suferit din aceasta cauza.
Atunci cand medicul specialist descopera ca problemele copilului pot avea si cauze fiziologice este intotdeauna de preferat varianta unor investigatii medicale mai amanuntite care sa incerce sa identifice precis aceste cauze si sa se stabileasca apoi si un tratament corect, foarte important pentru o buna evolutie a copilului pe viitor.
Statisticile medicale arata faptul ca 1 copil din aproximativ 1500 se poate naste cu unele disfunctii de ordin sexual sau genetic care pot ramane neobservate chiar si la examenele mai amanuntite si de aceea este util sa se acorde o atentie suplimentara si la comportamentul copilului sau al adolescentului pentru a se depista la timp asemenea probleme si a li se oferi o rezolvare pe masura in limita posibilitatilor pe care le are medicina in prezent.
Unii parinti pot fi nemultumiti chiar si atunci cand copiii lor prezinta simptome ale tulburarilor de identitate sexuala fara cauze fiziologice insa pentru acesti parinti drumul de urmat este unul foarte anevoios care va presupune atat un dialog bun cu propriul copil cat si colaborarea stransa cu medici, psihologi si educatori pentru a se descoperi cele mai bune cai de aducere a copilului catre asumarea unei identitati sexuale de factura heterosexuala.
Nu intotdeauna eforturile laudabile ale unor asemenea parinti vor fi si incununate de succes, dar este posibil ca cei mici sa isi revina aproape de la sine in conditiile in care nu sunt supusi unor presiuni sau abuzuri suplimentare care sa le fixeze pentru vecie un comportament sexual diferit de cel al majoritatii colegilor dansilor.
Tulburarile de identitate sexuala nu sunt pana la urma niste probleme care sa tina de stiinta medicala decat daca ascund si unele cauze fiziologice, dar altfel e vorba mai degraba despre rezultatele cresterii copilului intr-un mediu favorabil transexualitatii, travestismului etc. unde aceste comportamente sexuale sunt incurajate si unde copilul va putea eventual alege o forma oarecare de asumare a identitatii sexuale daca va considera, corect sau gresit, ca aceasta il reprezinta mai profund decat heterosexualitatea.
Adauga comentariu