Daca doriti sa va petreceti Sarbatorile fara grija castigarii kilogramelor in plus si fara a va teme de indigestii si alte complicatii de natura alimentara, nu uitati sa includeti la dieta voastra din sezonul rece si urmatoarele alimente, toate sanatoase si cu rol bun pentru mentinerea greutatii corporale si prevenirea incetinirii ratei metabolismului ca rezultat a ingerarii masive de alimente bogate in proteine, carbohidrati seci, zahar si grasimi saturate prezente zi de zi in preparatele specifice pentru mesele incarcate de Sarbatori.
1. Fulgii de ovaz
Dupa un dezmat culinar sustinut cu o seara inainte, fulgii de ovaz pot fi o adevarata binecuvantare la micul-dejun cand vitaminele si mineralele prezente aici vor stimula mai bine digestia si vor reduce apetitul alimentar la niste cote sanatoase.
2. Seminte dintre cele mai diverse, de floarea-soarelui, de in, de chia etc. pot fi consumate ca atare, in scop preventiv, de asemenea pentru optimizarea procesului digestiv, fibrele alimentare si continutul ridicat de minerale din aceste seminte garantand o stare ridicata de bine pe toata durata sarbatorilor de iarna.
3. Fructe tropicale precum pomelo sau guava sunt sarace in calorii si bogate in fibre si vitamine si pot fi servite intre mese pentru a se curba apetitul alimentar nesanatos si a se mentine greutatea corporala la cote normale.
4. Pentru indulcirea preparatelor de Craciun, dar si a bauturilor favorite apelati frecvent la miere de albine si mai rar la zahar, asa organismul beneficiind de un plus de antioxidanti si de asemenea fiind mai bine protejat de aparitia complicatiilor la nivel digestiv.
5. Cicolata neagra simpla, fara zahar si bogata in masa de cacao naturala este de bun folos pentru pierderile sanatoase in greutate sau pentru mentinerea greutatii corporale si, suplimentar, protejeaza la superlativ organismul de actiunea radicalilor liberi.
6. Kefirul este o bautura cu adevarat binecuvantata, compozitia sa fiind asemanatoare cu aceea a iaurtului degresat, dar incluzand si multe vitamine din gama B, acid folic, aminoacizi, calciu, magneziu si vitamina A. Kefirul ajuta simtitor la optimizarea digestiei si poate fi servit atat inainte de o masa copioasa cat si la circa jumatate de ora dupa incheierea unei astfel de mese consistente de sarbatori.
7. Iaurtul degresat, simplu reduce pofta de mancare si poate ajuta la atingerea mai rapida a senzatiei de satietate. Se recomanda a fi consumat intre felurile diverse servite la mesele de sarbatori sau la inceputul mesei sub forma de aperitiv. De asemenea, iaurtul degresat poate inlocui cu succes smantana sau alte ingrediente pline de grasimi si calorii folosite la prepararea sosurilor pentru mesele de Craciun si Anul Nou.
Adauga comentariu